HomeHL-9Φυλετικό μίσος πίσω από τους βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου

Φυλετικό μίσος πίσω από τους βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου

Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Παρά τη συντριπτική αποδοχή εκ μέρους των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τη διδασκαλία μαθημάτων αλβανικής γλώσσας τα Σαββατοκύριακα σε παιδιά μεταναστών στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, μια μικρή μειοψηφία εξακολουθεί να επιδίδεται σε φυλετικό μίσος και να χρησιμοποιεί φασιστικές μεθόδους.

Αυτή τη φορά κατέφυγαν σε βανδαλισμούς θέλοντας να επιβάλουν τους ρατσιστικούς σκοπούς τους. Απαντούμε στους ίδιους και στους υποκινητές τους ότι θα βρουν ξανά απέναντί τους την εκπαιδευτική κοινότητα και σύσσωμη την ελληνική κοινωνία που δεν εκφοβίζεται ούτε υποκύπτει σε απειλές και που επιθυμεί την ομαλή ένταξη των παιδιών αλβανικής καταγωγής στα σχολεία.

Η Πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθεί το αγαθό της γνώσης για τα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής».

Ανακοίνωση και από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για ρατσιστική και φασιστική ενέργεια κάνει λόγο και στη δική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, στο οποίο διδάσκονται μαθήματα αλβανικής γλώσσας σε παιδιά μεταναστών, αποτελούν μια ξεκάθαρα ρατσιστική και φασιστική ενέργεια.

Η απομόνωση όσων επιχειρούν να σπείρουν φυλετικό μίσος στον νευραλγικό χώρο της εκπαίδευσης, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Καλούμε τους φορείς της εκπαίδευσης να υψώσουν ένα τείχος που θα βάλει στο περιθώριο όσους επιδιώκουν την παρεμπόδιση της ομαλής ένταξης των συγκεκριμένων παιδιών στα σχολεία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση