HomeΕΛΛΑΔΑΟ Νότης Μαριάς στηλιτεύει την προκλητική συμπεριφορά Γιούνκερ

Ο Νότης Μαριάς στηλιτεύει την προκλητική συμπεριφορά Γιούνκερ

Στο ζήτημα της εκλογής του Γενικού Γραμματέα της Κομισιόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την προκλητική συμπεριφορά του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζ.Κ. Γιούνκερ στο ζήτημα της πρόσφατης πολυσυζητημένης εκλογής του Γενικού Γραμματέα της Κομισιόν στηλίτευσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 12/3/2018.

Απευθυνόμενος δε στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο Προϋπολογισμού Γκ. Έτινγκερ  ο Νότης Μαριάς του επισήμανε ότι «ο κύριος Γιούνκερ έπρεπε να είναι εδώ στη θέση σας και όχι να απαντάτε εσείς. Και έπρεπε να είναι εδώ για να έρθει να αναλάβει τις ευθύνες του διότι όταν βγήκε το θέμα στη δημοσιότητα είπε ότι είναι απόλυτο δικαίωμά του να διορίζει όποιον επιθυμεί αυτός ως Γενικό Γραμματέα, διότι συνέκρινε τον εαυτό του στις δηλώσεις του με τον κύριο Μακρόν και την κυρία Μέρκελ και είπε ότι όπως αυτοί διορίζουν όποιον θέλουν Γενικό Γραμματέα, το ίδιο μπορεί να κάνει και αυτός στην Κομισιόν».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επομένως έπρεπε να έρθει εδώ να υπερασπίσει αυτές τις απόψεις του, να υπερασπίσει αυτή την προκλητική, παράνομη συμπεριφορά του, διότι αυτά είπε στις δηλώσεις του. Τώρα από τη συζήτηση και από αυτά που είπατε, προκύπτουν ακόμη περισσότερες παρατηρήσεις και περισσότερα ερωτήματα, διότι είναι δεδομένο ότι ο επιλεγείς έγινε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και αμέσως την επόμενη μέρα Γενικός Γραμματέας. Αυτά είναι απίθανα που συμβαίνουν».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Αλλά δεν έπρεπε να είστε εδώ εσείς, έπρεπε να έρθει ο κύριος Γιούνκερ να υπερασπίσει τις επιλογές του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση