Η μία μετά την άλλη σημειώνονται οι διαρρήξεις σε γειτονιές του Ηρακλείου το τελευταίο διάστημα, με τους δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, να εισβάλλουν στα σπίτια ανενόχλητοι και να αρπάζουν ό,τι πολύτιμο βρίσκουν μπροστά τους.

Χρήματα και κοσμήματα είναι κυρίως η λεία που οι διαρρήκτες προτιμούν, αρπάζοντας από συρτάρια και ντουλάπες, όπου τα θύματα τους τα έχουν φυλαγμένα.

Πώς δρουν

Επιλέγουν σπίτια, στις λεγόμενες “καλές” περιοχές της πόλης, όπου υποθέτουν ότι θα βρουν είτε αρκετά χρήματα είτε κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Εισβάλλουν σε αυτά από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα, την ώρα που οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν και ανενόχλητοι κάνουν άνω-κάτω τους χώρους του σπιτιού. Αρπάζουν ό,τι πολύτιμο βρουν και στη συνέχεια γίνονται καπνός.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ξέρουν πού θα χτυπήσουν, όπως επίσης και ότι οι ιδιοκτήτες εκείνη την ώρα απουσιάζουν.

Τι συνιστά η ΕΛ.ΑΣ.

Οι περιπολίες της τοπικής αστυνομίας έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα εντός της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και περιμετρικά από αυτήν, προκειμένου τέτοια περιστατικά να εξαλειφθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρκετά από τα θύματα τους δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά στην αστυνομία, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Για το λόγο αυτό η αστυνομία συνιστά σε όλους τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να μην αφήνουν ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, ενώ αν τύχει και πέσουν θύματα διαρρηκτών, να το καταγγέλλουν άμεσα στις αρχές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση