HomeΕΛΛΑΔΑΟ Δημήτρης Μαρκόπουλος αποφάσισε να συσπειρώσει τον κόσμο της Β’ Πειραιά και να αλλάξει προς το καλύτερο την περιoχή που ζει

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος αποφάσισε να συσπειρώσει τον κόσμο της Β’ Πειραιά και να αλλάξει προς το καλύτερο την περιoχή που ζει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Δημήτρης Μαρκόπουλος, αρχισυντάκτης του Πρώτου Θέματος, ανήκει στην κατηγορία των δημοσιογράφων που οι περισσότεροι πολιτικοί μισούν. Δεν χαρίζεται, δεν σωπαίνει. Κυνηγάει το ρεπορτάζ, βρίσκει το αποκλειστικό. Έφερε στην επιφάνεια το σκάνδαλο Φλαμπουράρη.

Αποκάλυψε πως την περίοδο του δημοψηφίσματος ο κ. Τσίπρας έκανε διακοπές στην Αίγινα. Και απ’ ότι φαίνεται το ίδιο δραστήριος και ανήσυχος είναι όσον αφορά τον τόπο που ζει. Θα περίμενε κάποιος πως ένας επώνυμος δημοσιογράφος θα ζούσε στα Βόρεια ή τα Νότια προάστια.

Ωστόσο ο Μαρκόπουλος ζει στον Κορυδαλλό και μην αντέχοντας πια να βλέπει την περιοχή του εγκαταλελειμμένη από την κεντρική εξουσία… έλαβε δράση. Πρώτα απ’ όλα αναζήτησε συμπολίτες του με τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια αγάπη για την περιοχή τους. Μοιράστηκε τ’ όνειρό του η Β’ Πειραιά να ξεφύγει από τη μιζέρια. Κατάφερε να φτιάξει μια αρκετά δυνατή ομάδα, τη «Συμφωνία πολιτών για τη Β’ Πειραιά»

Άνθρωποι από τη Σαλαμίνα μέχρι τον Ρέντη αναδεικνύουν τα προβλήματα των πόλεων τους, τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους κι ελπίζουν να γίνουν ο μοχλός πίεσης, ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις για την περιφέρειά τους. Η «Συμφωνία πολιτών για τη Β’ Πειραιά» κυκλοφόρησε ήδη το πρώτο τεύχος της free press εφημερίδας της δημοσιεύοντας αναλυτικά ρεπορτάζ…

Και συνεχίζει να δίνει δυνατά το παρόν ταράζοντας τα νερά. Αυτή τη φορά πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη της καθημαγμένης οικονομικά και κοινωνικά περιοχής. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 18:00 στο Δημαρχείο Νίκαιας – Ρέντη (Παναγή Τσαλδάρη 10, Νίκαια) θα υπάρξει ανοικτή συζήτηση με θέμα «η Β’ Πειραιά μπροστά στις προκλήσεις της».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ και Ναύαρχος Χριστόφορος Δρακάτος, η δημοσιογράφος Ελένη Κριτσιδήμα, ο νομικός Σταύρος Μελιδώνης, η υπεύθυνη επικοινωνίας του πανελληνίου συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων & στήριξης ΑΜΕΑ «αγάπη για ζωή» Κατερίνα Μπαλαγούρα, ο ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας και η εκπαιδευτικός Τζένη Γεωργατζέλη.

Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της Πίτσος για να μιλήσουν για το λουκέτο στην ιστορική βιομηχανία του Ρέντη και τις επιπτώσεις του στην περιοχή. Τον συντονισμό θα κρατήσει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος Επίσης θεσμικοί φορείς και πολίτες της περιφέρειας θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις σε μια προσπάθεια γόνιμου διαλόγου.

Αξίζει όσοι ζείτε εκεί  να πάτε στην εκδήλωση. Θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τους συμπολίτες σας, ν΄ ακουστείτε οι ίδιοι και να ενώσετε τις φωνές μπας και καταφέρετε να αλλάξετε οι ίδιοι όσα δεν άλλαξαν τόσα χρόνια οι άλλοι.

meaculpa.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση