HomeHL-9Δεήσεις στις εκκλησίες της Κρήτης για τους δύο στρατιωτικούς

Δεήσεις στις εκκλησίες της Κρήτης για τους δύο στρατιωτικούς

Με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεήσεις και προσευχές για την γρήγορη επιστροφή των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης θα γίνουν σε εκκλησίες της Κρήτης μετά από σχετική πρόταση της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, η οποία διατυπώθηκε στη σημερινή Ιερατική Σύναξη.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Την Δευτέρα 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη στην Αίθουσα Συνεδρίων  του Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο Αρκαλοχώρι παρόντος του συνόλου των Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητρόπολής μας.

Στη Σύναξη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ιερέων θα μνημονεύουν στην Αγία Πρόθεση και στη Μεγάλη Είσοδο «υπέρ τῶν δούλων τοῦ Θεοῦ Δημητρίου καί Ἀγγέλου ὑγείας, ἐνισχύσεως καί ταχείας ἐπανόδου εἰς τήν πατρίδαν ἡμῶν», αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι κρατούνται από την γείτονα χώρα.

Στη σύναξη ομιλητής ήταν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ομίλησε με γλαφυρότητα και σαφήνεια αναπτύσσοντας το θέμα: «Ιερέας και Ιεροσύνη»

Δόθηκε έμφαση από τον εκλεκτό ομιλητή Ηγούμενο Βαρθολομαίο ότι ο ιερέας πρέπει να συνειδητοποιήσει πως είναι φορέας της Χάριτος του Θεού και όχι εκφραστής κοσμικής εξουσίας. Η καρδιά του πρέπει να είναι αγαπώσα και να είναι ευπροσήγορος και συγκαταβατικός. Ιδιαιτέρως επέμεινε στην προσωπική εξομολόγηση εκάστου ιερέως.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον  π. Βαρθολομαίο και αναφέρθηκε στην αυτομεμψία που πρέπει να έχουμε όλοι οι κληρικοί κάνοντας αναφορά στον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο ο οποίος μας λέγει “Καθαρθῆναι δεῖ πρῶτον, εἶτα καθᾶραι∙ σοφισθῆναι καί οὕτω σοφίσαι∙ γενέσθαι φῶς καί φωτίσαι∙ ἐγγίσαι Θεῷ καί προσαγαγεῖν ἄλλους∙  ἁγιασθῆναι καὶ ἁγιάσαι, χειραγωγῆσαι μετὰ χειρῶν, συμβουλεῦσαι μετὰ συνέσεως”.(Λόγος 3. 71. PG 35. 480)

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ερωτήματα που τέθηκαν από τους Ιερείς και όλοι ευχήθηκαν για μια νέα συνάντηση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση