HomeHL-9Έτσι δρούσε η σπείρα με τους μαϊμού – υπαλλήλους της ΔΕΗ

Έτσι δρούσε η σπείρα με τους μαϊμού – υπαλλήλους της ΔΕΗ

Εμπλέκονται έξι άτομα – Πόσες απάτες είχαν διαπράξει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους ως επί το πλείστον σε διάφορες περιοχές της Κρήτης εξιχνίασαν οι διωκτικές αρχές μετά τη σύλληψη ενός 21χρονου.

Όπως είχε γράψει το cretapost.gr ο νεαρός άνδρας συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά κατά την αποβίβασή του από το πλοίο της γραμμής, ενώ σε βάρος άλλων πέντε ατόμων, τεσσάρων ανδρών και μιας γυναίκας, ηλικίας από 21 έως 41 χρόνων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης απάτης από κοινού.

Η σπείρα των έξι μέσα σε τρεις ημέρες είχε καταφέρει να εξαπατήσει έξι Κρητικούς σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο με λεία ύψους 5.000 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Διακριβώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και Χανίων, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά έξι υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος έξι ατόμων, 5 ανδρών και μιας γυναίκας, ηλικίας από 21 έως 41 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης  απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί στο Ηράκλειο, άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι  υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος,  εισήλθαν σε σπίτι ιδιοκτησίας 89χρονου Ηρακλειώτη και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και στη συνέχεια με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν  το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου,  προέκυψε ότι  ένας εκ των δραστών είναι ο 21χρονος συλληφθείς.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι από την 07.03.2018 οι έξι με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση και με τη χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ενώθηκαν και συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, εξαπατώντας κυρίως ηλικιωμένα άτομα, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Όπως διαπιστώθηκε, εμφανίζονταν στα θύματά τους με την ιδιότητα των υπαλλήλων εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και χρυσές λίρες από ανυποψίαστους πολίτες.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι υποθέσεις απάτης σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και συγκεκριμένα, την 07.03.2018 διέπραξαν δύο υποθέσεις απάτης στα Χανιά, την 08.03.2018 διέπραξαν δύο υποθέσεις απάτης στο Ρέθυμνο και την 09 και 10.03.2018 διέπραξαν ακόμα δύο υποθέσεις απάτης στο Ηράκλειο, από τις οποίες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 5.000 ευρώ, κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Ο 21χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά, από Λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ύστερα από προηγηθείσα ενημέρωση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Οι ανωτέρω ημεδαποί έχουν απασχολήσει και συλληφθεί στο παρελθόν από τις Αστυνομικές Αρχές για ομοειδείς πράξεις.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, για την διερεύνηση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση