HomeHL-SportsΝτροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όποιος πει ότι τα έχει δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο καλά θα κάνει να καταπιεί τη γλώσσα του. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γίνει θεατές αρκετών εικόνων ντροπής στα ελληνικά γήπεδα.

Παιχνίδια έχουν στιγματιστεί και διακοπεί από εισβολές φιλάθλων, από τραυματισμούς διαιτητών, έχουμε αντικρίσει παίκτες να παλεύουν σώμα με σώμα με χούλιγκαν, αλλά αυτό που συνέβη την Κυριακή στο ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, το οποίο εν τέλει διεκόπη οριστικά, κυριολεκτικά δεν έχει προηγούμενο.

Ήδη τα μεγαλύτερα ξένα δίκτυα έχουν ανάμεσα στις πρώτες τους ειδήσεις το γεγονός ότι ένας πρόεδρος ομάδας με το όπλο να βρίσκεται στη θήκη που ήταν κρεμασμένη στη μέση του, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο διακόπτωντας το αγώνα.

Έφερε πάνω του πιστόλι, όπως και οι άνδρες της ασφάλειάς του, με τον φωτογραφικό φακό να είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Ο Ιβάν Σαββίδης ξέχασε όσα ευαγγελιζόταν για την εξυγίανση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και απέδειξε ότι απλά ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η κίνησή του αυτή, τη στιγμή που γίνονταν διαβουλεύσεις μεταξύ των διαιτητών, σχετικά με το γκολ του Βαρέλα. Κίνηση που τίναξε το ντέρμπι στον αέρα, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του.

Τη στιγμή που οι οπαδοί της ομάδας του επιδείκνυαν κόσμια συμπεριφορά και ανέμεναν να δουν πως θα συνεχιστεί το ματς ο ίδιος έφυγε από τη σουίτα και με τη συνοδεία των μπράβων του εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ιβάν Σαββίδης κινήθηκε αρχικά με απειλητικές διαθέσεις προς τον διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργο Κομίνη και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΑΕΚ τον απείλησε λέγοντάς του «είσαι νεκρός».

Όντας σε έξαλλη κατάσταση, και με τους μπράβους στο πλευρό του, έβαλε στο στόχαστρο τον Βασίλη Δημητριάδη από τον πάγκο της ΑΕΚ.Με το χέρι πάντα να βρίσκεται πίσω στη ζώνη του, όπως δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα “AS”.

Από εδώ και πέρα οφείλουμε να εστιάσουμε στη στάση των Αρχων. Πως αντέδρασαν εισαγγελεάς και αστυνομία; Είδαν έναν πρόεδρο ομάδας να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, να κινείται απειλητικά προς τους διαιτητές και δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Γιατί δεν συνελήφθη ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνοδοί του από τη στιγμή που εισέβαλαν παράνομα στον αγωνιστικό χώρο με τα πιστόλια στις ζώνες και τα τσαντακια τους;

Αυτό το γεγονός δεν θα έμενε ατιμώρητο σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη. Συνέβη στην Ελλάδα με δημόσια μετάδοση από τα κανάλια, που έδειχναν έναν πρόεδρο να διακόπτει τον αγώνα, επιδεικνύοντας το περίστροφό του και να φεύγει σαν κύριος εν μέσω ιαχών και χειροκροτημάτων από τους οπαδούς της ομάδας τους.

Η παρουσία των Αρχών κωμικοτραγική. Μπροστά στη δύναμη και τα πλούτη του οποιουδήποτε ολιγάρχη συμπεριφέρθηκαν ως υπηρετικό προσωπικό, αγνοώντας τους νόμους που όφειλαν να εφαρμόσουν.

Αίσχος!
Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, μετά από δύο ώρες αναμονής και… άπειρες διαβουλεύσεις στα αποδυτήρια διεκόπη οριστικά από τον διαιτητή Κομίνη.

Πάντως ο ρέφερι από τη Θεσπρωτία διέκοψε το ματς, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ 1-0.

Ναι καλά διαβάσατε καθώς, ενώ φάνηκε να ακυρώνει το γκολ του Βαρέλα, μετά από υπόδειξη του βοηθού, Ποντίκη, εν τέλει άλλαξε την απόφασή του εντός των αποδυτηρίων, κι έπειτα από τις διαβουλεύσεις που έγιναν αποφάσισε να το μετρήσει.

Πλέον αναμένεται το φύλλο αγώνα για να μάθουμε και τον λόγο της διακοπής του παιχνιδιού, σημείο στο οποίο μέχρι στιγμής υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στις δύο ομάδες,

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση