HomeHL-WorldΧωρίς τανκ η στρατιωτική παρέλαση που ετοιμάζει ο Τραμπ

Χωρίς τανκ η στρατιωτική παρέλαση που ετοιμάζει ο Τραμπ

Στις 11 Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς τανκ φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ στις 11 Νοεμβρίου καθώς το υπουργείο Άμυνας της χώρας σε υπόμνημά του προειδοποιεί ότι η χρήση βαρέων οχημάτων θα προκαλέσει φθορές στους δρόμους της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το υπόμνημα η παρέλαση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου «θα περιλαμβάνει οχήματα αλλά όχι τανκς». Στο τέλος της παρέλασης, δε, θα υπάρχει και εναέριο σόου.

Αν και στο υπόμνημα του υπουργείο Άμυνας δεν γίνεται αναφορά σε κόστος, ο διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου είπε πρόσφατα στο Κογκρέσο ότι το κόστος για τους φορολογούμενους θα κινηθεί κάπου ανάμεσα στα 10 και τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τραμπ αποφάσισε ότι ήθελε παρέλαση στην Ουάσινγκτον αφού είδε τους εορτασμούς στη Γαλλία για την Ημέρα της Βαστίλης τον περασμένο Ιούλιο.

Λίγους μήνες αργότερα έκανε και την πρώτη δημόσια αναφορά του στο θέμα όταν συνάντησε ξανά τον Εμμανουέλ Μακρόν στη Νέα Υόρκη αναφέροντας ότι «θα προσπαθήσουμε να σας ξεπεράσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρέλαση θα εστιάσει στη συμβολή των βετεράνων στην ιστορία των ΗΠΑ ενώ ξεχωριστή θέση θα έχει και η παρουσία των γυναικών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το υπόμνημα ο Τραμπ θα πλαισιωθεί στην εξέδρα των επισήμων από βετεράνους και αποδέκτες του Μεταλλίου της Τιμής.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση