Μία παρέα επτά νεαρών ατόμων πήγε για πεζοπορία στο Φαράγγι του Δίκταμου στα Χανιά ωστόσο έχασαν τον προσανατολισμό τους και ειδοποίησαν την πυροσβεστική.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα με άνδρες της πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τους νέους οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Μέσα σε λίγη ώρα οι πυροσβέστες εντόπισαν την παρέα των νέων και τους συνόδευσαν με ασφάλεια έξω από το φαράγγι.

Τρέξιμο δίχως… τέλος

Σε ένα τρέξιμο δίχως… τέλος βρίσκεται από χθες η πυροσβεστική που καλείται να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά πυρκαγιών που οφείλονται κυρίως στην απροσεξία των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μόνο χθες καταγράφηκαν 12 φωτιές σε όλη την Κρήτη που προκλήθηκαν από ερασιτέχνες αγρότες που επιχείρησαν να κάψουν τα κλαδιά χωρίς ωστόσο να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

Σήμερα, η κατάσταση είναι παρόμοια καθώς δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η υπηρεσία.

Τα σημαντικότερα συμβάντα της ημέρας

Το σημαντικότερο συμβάν της ημέρας που απασχόλησε την πυροσβεστική είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε λεβητοστάσιο σε εξοχική κατοικία στον Αποκόρωνα Χανίων καθώς – όπως ήδη έχει γράψει το cretapost – υπήρξαν φόβοι για έκρηξη εξαιτίας φιαλών προπανίου που βρίσκονταν στον χώρο.

Τελικώς, οι πυροσβέστες κατάφεραν και πρόλαβαν τα χειρότερα περιορίζοντας την φωτιά χωρίς να κινδυνεύσει κανείς.

Την ίδια ώρα, η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Σητεία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο με τις φλόγες να κάνουν στάχτη έξι στρέμματα γης (4 στρέμματα καλάμια και δύο δασική έκταση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία νέα εστία φωτιάς ξέσπασε αργά το απόγευμα στον αγροτικό συνεταιρισμό στο Πέραμα με την πυροσβεστική να στέλνει τέσσερα οχήματα με δώδεκα άνδρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση