HomeHL-GreeceΚουμουτσάκος: Ομηρία σημαίνει ανταλλάγματα

Κουμουτσάκος: Ομηρία σημαίνει ανταλλάγματα

Έχει ζητήσει κάτι η Τουρκία;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «Βαβέλ θέσεων», και εξόφθαλμα προβληματικούς χειρισμούς σε ό,τι αφορά το ευαίσθητο θέμα των δύο στρατιωτικών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ εξέφρασε δε την απορία του για τη ρητορική περί ομηρίας του υπουργού Άμυνας, που ζήτησε μάλιστα στη στήριξη του ομολόγου του της Ρουμανίας, όταν ο πρωθυπουργός έλεγε «δεν διεθνοποιούμε το θέμα».

«Τα περί ‘’ομηρίας’’ δεν είναι όρος καφενείου, υποδηλώνει σχέδιο, δόλο και ανταλλάγματα… Ζήτησε και ποια ανταλλάγματα η Τουρκία; Ποιο το περιεχόμενο τους; Πρόκειται για εξόφθαλμα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, η υπόθεση θα έχει χρονικό βάθος και απαιτείται προσοχή στους χειρισμούς και τα λεγόμενά μας… Εδώ έχουμε Βαβέλ θέσεων, άλλη η τοποθέτηση του ΓΕΣ, άλλη του Καμένου, άλλη του Κουβέλη, άλλη του πρωθυπουργού που προσπάθησε να το χαμηλώσει τους τόνους, άλλη του Κοτζιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτή η Βαβέλ θέσεων, σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει αδυναμία στο χειρισμό της υπόθεσης γιατί όλοι οι συντελεστές δεν έχουν ιδία αντίληψη για το τι συμβαίνει.

«Η Τουρκία παράγει ένταση και αβεβαιότητα» επισήμανε ακόμα, εκτιμώντας ότι πιθανότατα πρόκειται για συνειδητή στρατηγική.

Ο βουλευτής επανέλαβε ότι η υπόθεση των ελλήνων στρατιωτικών δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απομονωμένο και αποκομμένο γεγονός, αλλά ως ένα στοιχείο της συνολικής πολιτικής έντασης της Τουρκίας.

Τόνισε το βασικό μέτωπο ενδιαφέροντος της Τουρκίας είναι το ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Κύπρο και του φυσικού αερίου και δεύτερο και συμπληρωματικό έρχεται το ζήτημα του Αιγαίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση