HomeHL-WorldΟι Τουρκοκύπριοι απειλούν για τις… γεωτρήσεις

Οι Τουρκοκύπριοι απειλούν για τις… γεωτρήσεις

Θα κάνουμε δικές μας γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Τουρκοκύπριοι απειλούν ότι θα κάνουν δικές τους γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, υποστηρίζοντας ότι είναι συνιδιοκτήτες αυτών των πηγών υδρογονανθράκων.

«Είτε θα το κάνουμε μαζί- συζητώντας, συμφωνώντας και προχωρώντας μαζί- είτε τα πράγματα θα σταματήσουν, είτε εμείς θα κάνουμε το ίδιο πράγμα: θα ξεκινήσουμε την εκμετάλλευση και τις γεωτρήσεις», δήλωσε στο Reuters ο Κουντρέτ Οζερσάι «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να αποκλιμακωθεί η ένταση, τόνισε ότι η διπλωματία είναι το πρώτο εργαλείο. «Σκοπεύουμε να »παγώσουμε» τα νερά, όχι να τα »θερμάνουμε». Για αυτό στο τελευταίο συμβάν δεν χρησιμοποιήσαμε ισχύ. Δεν κάναμε ούτε καν επίδειξη δύναμης. Υπήρχε αποτροπή», δήλωσε.

Στην επισήμανση ότι έχει δοθεί άδεια εκμετάλλευσης μόνο σε περιοχές νότια του νησιού και όχι βόρεια, υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι γεωγραφικό.

«Βασίζεται σε ιστορικά δικαιώματα και σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συνεταιριστική δημοκρατία. Οχι μόνο η πλευρά των Τουρκοκυπρίων αλλά και η διεθνής κοινότητα και εκείνη των Ελληνοκυπρίων αποδέχεται και αναγνωρίζει ότι είμαστε συνιδιοκτήτες αυτών των πηγών υδρογονανθράκων», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση