HomeHL-9Δημόσιος απολογισμός του νοσοκομείο Χανίων

Δημόσιος απολογισμός του νοσοκομείο Χανίων

Παρουσία Ξανθού και Πολάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο δημόσιος απολογισμός του Νοσοκομείου Χανίων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων, με την παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων του νομού.

Στο χαιρετισμό της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μαυρομάτη, τόνισε 2 επιτεύγματα της κυβέρνησης, πρώτον την πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία για όλους ανεξαιρέτως, καθώς και την διαδικασία που πλέον υποχρεώνει όλα τα Νοσοκομεία να λογοδοτούν δημόσια.

Προσερχόμενος ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε πολύ σημαντική διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του Νοσοκομείου να παρουσιάζει το έργο της, να δέχονται την κριτική και να δείχνουν τον σχεδιασμό που διενεργείται μαζί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου:

https://www.youtube.com/watch?v=bIdCWlKpf5M

Ο Χανιώτης αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επιβεβαίωσε επίσημα το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, για τον αριθμό που έχει εγγραφεί στις 2 μονάδες τοπικής υγείας και ανακοίνωσε την μελέτη για την χρηματοδότηση με ίδιους πόρους του Υπουργείου και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το Νοσοκομείο Χανίων:

https://www.youtube.com/watch?v=0A7WKWQQw-I

Την παρουσίαση του απολογισμού  έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Μηνάς Βουλγαρίδης.

Στην παρουσίασή του ο κ. Βουλγαρίδης ανέφερε ως βασικό χαρακτηριστικό της χρονιάς, την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και την διαμόρφωση προϋποθέσεων αναβάθμισης για το Νοσοκομείο Χανίων, με την ανάπτυξη νέων τμημάτων, την ενίσχυση της στελέχωσης, την παροχή νέων υπηρεσιών, την ανανέωση του βιοϊατρικού εξοπλισμού, την αποπληρωμή παλιών χρειών και την δημιουργία κλίματος οικονομικής σταθερότητας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διοικητή, Γιώργος Ζουρίδης, παρουσίασε κάποια οικονομικά στοιχεία, χαρακτηρίζοντας το 2017 ως έτος «οικονομικής σταθερότητας με αυξητικά όρια». Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τακτικές επιχορηγήσεις το 2017 ανήλθαν σε 22,65 εκ. ευρώ από 18,9 εκ. ευρώ το 2015 ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στις εισπράξεις από τον ΕΟΠΥΥ που φτάνει το 552% σε σχέση με το 2014 με τις εισπράξεις να ανέρχονται στα 9,4 εκ ευρώ. Παράλληλα, μειώθηκαν οι ανεξόφλητες οφειλές σε 7,37 εκ ευρώ από 12,61 εκ. ευρώ το 2013 ενώ το ταμειακό υπόλοιπο του νοσοκομείου στις 31 Δεκεμβρίου του 2017 ήταν 7,2 εκ ευρώ.

O ίδιος έθεσε τους στόχους και τις προτεραιότητες για το 2018 που περιλαμβάνουν οργανωτική ανασυγκρότηση, αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών την αναβάθμιση των υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με κυριότερες αγορές τον εξωσωματικό λιθοτρίπτη (480.000 ευρώ) και τον ψηφιακό μαστογράφο (250.000 ευρώ).

Το Νοσοκομείο το 2017 σε αριθμούς

Συνολικά 559 ανεπτυγμένες κλίνες και 1.160 άτομα προσωπικό (240 γιατροί, 498 νοσηλευτές και 422 άτομα, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό)

Αντιμετώπιση 208.981 περιστατικών

6.724 χειρουργικές επεμβάσεις και 731 τοκετοί

86.715 ασθενείς προσήλθαν στα επείγοντα και 81.764 στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία

Εφημερία κάθε μέρα με 931 γεύματα καθημερινά για ασθενείς και εφημερεύοντες γιατρούς

Στα νέα τμήματα που λειτούργησαν συγκαταλέγονται το αιμοδυναμικό εργαστήριο (27 στεφανιογραφίες και 5 αγγεοπλαστικές το 2017), η παιδοχειρουργική κλινική (40 επεμβάσεις στους 4 πρώτους μήνες λειτουργίας της), η θωρακοχειρουργική κλινική (ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018), το εξωτερικό αγγειοχειρουργικό ιατρείο (με γιατρό από το ΠΑΓΝΗ μία φορά το μήνα), το δερματολογικό ιατρείο (229 εξετάσεις στα επείγοντα και 1.119 στα εξωτερικά ιατρεία), το συμβουλευτικό γραφείο διατροφής (δέχτηκε 427 ασθενείς) και η διαμόρφωση χώρου για την λειτουργία τμήματος πυρηνικής ιατρικής με γ-camera (αναμένεται να λειτουργήσει μετά την πρόσληψη των γιατρών).

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση