HomeΚΡΗΤΗΣ. Βαρδάκης: «Να διατηρηθεί η σφραγίδα σήμανσης προέλευσης κρεάτων»

Σ. Βαρδάκης: «Να διατηρηθεί η σφραγίδα σήμανσης προέλευσης κρεάτων»

Παρέμβαση με επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση της σφραγίδας σήμανσης προέλευσης αμνοεριφίων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου.

Με την επιστολή του ο κ. Βαρδάκης θέτει υπόψιν του Υπουργού, τις ανησυχίες που καταγράφονται από κτηνοτρόφους και καταναλωτές, καθώς υπάρχει φόβος για παράνομες ελληνοποιήσεις εν’ όψη και της περιόδου του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ήδη ψηφισμένο νόμο 4492/2017, η επισήμανση καταγωγής/προέλευσης κρέατος είναι υποχρεωτική να τηρείται από τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Στην επιστολή του ο κ. Βαρδάκης υπογραμμίζει ότι, η απαίτηση για την ιχνηλασιμότητα του κρέατος με σκοπό την πληροφόρηση για την καταγωγή/προέλευση αυτού, αποτελεί πάγιο αίτημα παραγωγών και καταναλωτών.  Με στόχο την ενδυνάμωση των παραγωγών και καταναλωτών, ζητά να διατηρηθεί η παραδοσιακή σφραγίδα σήμανσης προέλευσης, ιδιαίτερα για τη μεταβατική περίοδο εφαρμογής των νέων κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και της εφαρμογής του νέου νόμου 4492/2017.

Διαφήμιση
Διαφήμιση