HomeHL-9Η ώρα της δικαιοσύνης για το φονικό στις Πατσίδες

Η ώρα της δικαιοσύνης για το φονικό στις Πατσίδες

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου φτάνει σήμερα το φονικό, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 στις Πατσίδες με θύμα έναν 69χρονο Ανωγειανό και δράστη έναν 67χρονο οικονομολόγο.

Ο 67χρονος, αν και μετά την απολογία του είχε κριθεί προφυλακιστέος, μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης, τελικά λίγους μήνες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του ο οικονομολόγος είχε ισχυριστεί ότι δε γνώριζε από πριν τον 69χρονο, που εισέβαλε στο σπίτι του εκείνο το βράδυ, με σκοπό τη ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι και ο δράστης είχε τραυματιστεί σοβαρά στο στόμα, στη γλώσσα και το χέρι και είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει ο ίδιος, ο 69χρονος Ανωγειανός μπήκε στο σπίτι του, τον ακινητοποίησε αρχικά με μία μαγκούρα και εν συνεχεία κάρφωσε το μαχαίρι στο στόμα, ζητώντας του επίμονα χρήματα. Εκείνη την ώρα, θέλοντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, βρήκε ένα μαχαίρι και τον τραυμάτισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέαμα που είχαν αντικρίσει τότε τόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ όσο και οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στον τόπο του μακελειού, ήταν σοκαριστικό, καθώς παντού υπήρχαν λίμνες αίματος, με τους δύο άνδρες να κείτονται αιμόφυρτοι, ο ένας εντός του σπιτιού και ο άλλος στον εξωτερικό χώρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση