HomeHL-WorldΛευκωσία: Δεν ασκούμε πολιτική αντιποίνων στην Τουρκία

Λευκωσία: Δεν ασκούμε πολιτική αντιποίνων στην Τουρκία

Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Λευκωσία δεν προχωρά με την λογική αντιποίνων προς την Τουρκία, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφορικά με το ενδεχόμενο ματαίωσης της επικείμενης Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, στις 26 Μαρτίου.

Επισήμανε ωστόσο ότι ο σεβασμός της Άγκυρας προς τα κράτη μέλη είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση των σχέσεών της με την ΕΕ. Ο κ. Προδρόμου είπε ότι στόχος είναι να διέπονται οι σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία από τη συμπεριφορά καλής γειτονίας, από την αποχή από προκλήσεις και από το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών μελών.

Αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που τέθηκαν κατά το τελευταίο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 23 Φεβρουαρίου, μετά από κινήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και οι οποίες αποτυπώθηκαν στη δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Συμπλήρωσε ότι αυτά τα δείγματα γραφής από την πλευρά της Τουρκίας είναι προϋπόθεση για να υπάρχουν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. «Ακόμη και η συνάντηση στη Βάρνα που έχει προγραμματιστεί για να συζητηθούν οι σχέσεις με την Τουρκία, πρέπει να έχει ως προϋπόθεση μια τέτοια συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται» είπε.

Ως προς το ενδεχόμενο ματαίωσης της συνάντησης στη Βάρνα, ο κ. Προδρόμου παρατήρησε ότι «η απόφαση θα είναι συλλογική, των κρατών μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ» ενώ είπε ότι οι θέσεις της Λευκωσίας έχουν ήδη κατατεθεί.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση