HomeHL-9«Βόμβα» από τον ΣΚΑΙ: Ζητάει να κλείσει το Mega

«Βόμβα» από τον ΣΚΑΙ: Ζητάει να κλείσει το Mega

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ειδικότερα, ο ΣΚΑΙ με επιστολή του προς το ΕΣΡ, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης του καναλιού της Μεσογείων την επόμενη Τρίτη, ζητάει να κλείσει το Mega, χωρίς να υπολογίζει τις οικογένειες των εργαζομένων.

Στην επιστολή, που δημοσιεύει η efsyn, ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου επισημαίνει ότι δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που πλήττουν ευθέως τον τηλεοπτικό σταθμό και του δημιουργούν μέγιστη οικονομική ζημιά.

Mάλιστα, χαρακτηρίζει παράνομη την λειτουργία του Mega, καθώς λειτουργεί χωρίς να τηρεί ελάχιστες υποχρεώσεις «πουλάει διαφημιστικό χρόνο σε τιμές που δεν ενσωματώνουν κανένα λειτουργικό κόστος και καμία επένδυση, μειώνοντας το έσοδο των λοιπών τηλεοπτικών σταθμών»…

Τα στελέχη του καναλιού του Φαλήρου κάνουν αναφορές στη νομοθεσία για να τονίσουν ότι το ΕΣΡ δεν μπορεί να επιτρέψει τη λειτουργία του MEGA ως μη ενημερωτικό κανάλι.

Σημειώνουν ότι η αλλαγή φυσιογνωμίας καταργήθηκε με διάταξη του Ν.4472/2017 αθρ.55. Παρ.5 καθώς και ότι σύμφωνα σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ν.3592/2007 και Ν.4339/2015 το μεταδιδόμενο πρόγραμμα από το MEGA «δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία θεματικού περιεχομένου αφού μεταδίδει μόνο επαναλήψεις παλαιότερων σειρών».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση