HomeHL-SportsΕργοτέλης Παναχαϊκή 2-1

Εργοτέλης Παναχαϊκή 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έτσι δεν μπορεί να ελπίζει στην άνοδο… Οδυνηρή ήττα στο Παγκρήτιο γνώρισε το απόγευμα της Πέμπτης  η Παναχαϊκή, χάνοντας με 2-1 από τον Εργοτέλη για την 20ή «στροφή» της Β’ Εθνικής και μαζί την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη δυάδα που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα, αφήνοντας ανεκμετάλλευτο το «Χ» του Άρη στην Καλλιθέα.

Οι «κοκκινόμαυροι» δεν πατούν καλά στα πόδια τους τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνουν ιδιαίτερα αγχωμένοι και έμειναν στους 43 βαθμούς, όντας στο -7 από τον πρωτοπόρο Άρη και στο -5 από τον ΟΦΗ, με τον προπονητή των Ηρακλειωτών Νίκο Παπαδόπουλο να είναι στις εξέδρες και σίγουρα να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Τάκη Γκώνια ήταν καλύτερη και πανηγύρισε στο φινάλε του αγώνα με το γκολ του Κάιπερς, για να δώσει συνέχεια στα σπουδαία αποτελέσματα μετά το πρόσφατο διπλό επί του ΑΟΧ – Κισσαμικού, βγαίνοντας ταυτόχρονα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με 23 βαθμούς οι «κιτρινόμαυροι» έπιασαν στη 12η θέση τον Αιγινιακό, είναι στο +1 από την Αναγέννηση Καρδίτσας και προφανώς έχουν κάθε λόγο για να αισιοδοξούν εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Πολλά λάθη, αλλά και δύο γκολ…

Στο πρώτο ημίχρονο ο Εργοτέλης ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 3′ με τον Έφορντ, το γρήγορο γκολ, ωστόσο, δεν έδωσε… φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, με τους Πατρινούς να ισορροπούν το παιχνίδι, στο οποίο κυριάρχησαν οι μάχες στο κέντρο και τα πολλά λάθη.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, εντέλει, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 42′ με τον Μωραΐτη και μπήκε στο κόλπο για το διπλό, χωρίς πάντως να πείθει με την εμφάνισή της.

Σοκ στο 93’….

Στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια πολύ καλύ ευκαιρία με τον Μωραΐτη στο 47′, αλλά από εκεί και πέρα δεν έδειχναν ότι μπορούσαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 82′, βέβαια, στάθηκαν άτυχοι, καθώς από τη σέντρα του Φουρλάνου η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς την εστία του Κατσιμήτρου και σταμάτησε τελικά στο οριζόντιο δοκάρι, με το παιχνίδι να παίρνει μια άγρια ομορφιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω στις δύο περιοχές.

Το φινάλε, φυσικά, ανήκε στον Εργοτέλη, καθώς στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σταματάκος εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μπουτζίκου, βρήκε στο σωστό σημείο τον Κάιπερς και ο τελευταίος απέδειξε εκ νέου ότι το έχει το γκολ, τελειώνοντας υποδειγματικά τη φάση για το 2-1 και δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια των Κρητικών.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το πολύτιμο τρίποντο και άφησαν την Παναχαϊκή με την πικρή γεύση της ήττας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κοτσάνης του Συνδέσμου Δράμας με βοηθούς τον Τσακίρη του Συνδέσμου Δράμας και τον Ζήρδα του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες54′ Γκίνο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Τσέλιος, Μπουτσάκης (64′ Ιατρούδης), Μπουρσέλης, Έφορντ (70′ Σταματάκος), Ροβίθης (81′ Μανουσάκης), Κάιπερς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Φωτάκης (81′ Πολυχρόνης), Φουρλάνος, Γκίνο, Στεργίδης (64′ Aποστολόπουλος), Ελευθεριάδης, Μωραΐτης (75′ Βασιλείου).

Διαφήμιση
Διαφήμιση