HomeΚΡΗΤΗΗμερίδα για τα σχέδια βελτίωσης στη Βιάννο

Ημερίδα για τα σχέδια βελτίωσης στη Βιάννο

Μεγάλη η συμμετοχή από τους ενδιαφερόμενους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μαζική συμμετοχή γεωργών και κτηνοτρόφων του Δήμου Βιάννου πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση  για το πρόγραμμα των σχεδίων βελτίωσης το οποίον αφορά όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ηλικίας 18 έως 60 ετών που έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ το 2017.

Από την Διεύθυνση της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν η προϊσταμένη Καούρη Στρατούλα, και τα στελέχη Παρασύρη Ελένη,  Παντουβάκης Γεώργιος και Γιακουμάκης Στυλιανός.

viannos-hmerida2

Εκ μέρος του Δήμου Βιάννου την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης ενώ συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα Μανόλης Αγαπουλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Όπως τονίσθηκε κατά την παρουσίαση το ποσοστό επιδότησης θα κυμανθεί μεταξύ 50% για όλους τους αγρότες της Περιφέρειας Κρήτης και μπορεί να γίνει και 60% για τους νέους αγρότες του 2014, τους νέους αγρότες του 2016 ,τους αγρότες κάτω των 41 ετών με επαρκή επαγγελματικά προσόντα και τους κατοίκους ορεινών περιοχών που εντάσσεται στο σύνολο του ο Δήμος Βιάννου.

viannos-hmerida3

Το ποσό της επιδοτήσεις για τη φυτική και ζωική  παραγωγή είναι από 10.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει και τις 500.000 ευρώ. Βέβαια όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση, το ύψος επένδυσης καθορίζεται ουσιαστικά από την τυπική απόδοση της αίτησης ΟΣΔΕ 2017.

viannos-hmerida4

Όσον αφορά τις δαπάνες οι οποίες επιδοτούνται, επιδοτείται οτιδήποτε αφορά την γεωργική εκμετάλλευση εκτός από το αγροτικό αυτοκίνητο και τα αρδευτικά συστήματα. Πιο συγκεκριμένα επιδοτούνται κτιριακά (αγροτική αποθήκη), γεωργικός ελκυστήρας (τρακτέρ), παρελκόμενα, εξοπλισμός, δενδρύλλια, περιφράξεις, Η/Υ  αλλά και εγκαταστάσεις τυποποίησης και συντήρησης (ψυγεία). Τα αρδευτικά συστήματα θα προκηρυχτούν ξεχωριστά σε συμπληρωματικό πρόγραμμα. Όπως και στα προηγούμενα προγράμματα δεν επιδοτείται ο ΦΠΑ ,  ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός και το ζωικό κεφάλαιο. Η ημερομηνία υποβολής των σχεδίων λήγει στις 2 Απριλίου με δυνατότητα παράτασης που αναμένεται τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Απριλίου.

Μετά το πέρας της ενημερωτικής ημερίδας έγινε συζήτηση και απαντήθηκαν  ερωτήσεις που του έθεσαν οι παρευρισκόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση