HomeHL-9ΕΔΕ για την υπάλληλο που άρπαζε τις αμοιβές των γιατρών

ΕΔΕ για την υπάλληλο που άρπαζε τις αμοιβές των γιατρών

Από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένορκη διοικητική εξέταση για τη δραστηριότητα της γραμματέα στα απογευματινά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που «έβαζε στην τσέπη» μέρος των χρημάτων που κατέβαλαν οι ασθενείς για τις αμοιβές των γιατρών.

Εξάλλου, για την απάδουσα αυτή συμπεριφορά έχει ήδη επιβληθεί το μέτρο της αναστολής καθηκόντων σε βάρος της.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πατρίδα» ενώ στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η διοίκηση του νοσοκομείου στο πλαίσιο του εσωτερικού ελέγχου, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του νοσοκομείου, εφαρμόζει όλα τα απαιτούμενα διοικητικά και νομικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίζει τη διαφάνεια, όπως απαιτεί η αρχή της χρηστής διοίκησης, η αρχή εκείνη δηλαδή, που αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας και το μέσο προστασίας των δικαιωμάτων των διοικούμενων  προσώπων.

Για το εν λόγω θέμα έχει διαταχθεί ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) και έχει επιβληθεί το μέτρο της αναστολής καθηκόντων σε υπάλληλο. Αναμένεται η ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών.

Σημειώνουμε τέλος, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ερευνά κάθε καταγγελία, με απόλυτα διαφανείς και οριζόμενες από το Νόμο διαδικασίες, με στόχο τόσο την ασφάλεια και το σεβασμό των ασθενών και των εργαζομένων (το εν λόγω περιστατικό δεν χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που επιτελούν καθημερινά το έργο τους,  με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα), όσο και τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας και του δημόσιου χαρακτήρα του Ιδρύματος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση