HomeΚΟΣΜΟΣEδεσαν και έσυραν καρχαρία με το αμάξι μέχρι να πεθάνει

Eδεσαν και έσυραν καρχαρία με το αμάξι μέχρι να πεθάνει

Αυστραλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που δημοσίευσαν ψαράδες από την Αυστραλία, στο οποίο φαίνεται να βασανίζουν μέχρι θανάτου έναν καρχαρία.

Το βίντεο αναρτήθηκε αρχικά στην ομάδα Western Australia του Facebook και δείχνει το ζώο δεμένο με ένα σκοινί να σέρνεται πίσω από το όχημα το οποίο βρίσκεται εν κινήσει.

karxarias1

Με τον καρχαρία να σέρνεται για αρκετά χιλιόμετρα σε δρόμο της δυτικής Αυστραλίας, το αβοήθητο ψάρι φαίνεται μάλιστα σε μία στιγμή να αιμορραγεί, λίγο πριν ξεψυχήσει.

Ο αδίστακτος άνδρας που έβγαλε το βίντεο φαίνεται να λέει «Εχει πεθάνει», πράγμα που σημαίνει πως το ζώο ήταν ζωντανό ενώ σερνόταν με το αμάξι.

Ενα άλλο βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε στο Facebook δείχνει έναν νεαρό άνδρα να έχει πιάσει έναν καρχαρία και να τον χτυπά αλύπητα και ασταμάτητα στο κεφάλι.

karxarias2

Μάλιστα, το θέμα πήρε τόσο μεγάλη ένταση που ο Υπουργός Αλιείας Δυτικής Αυστραλίας, Ντέιβ Κέλι καταδίκασε αυτή την συμπεριφορά.

«Ειλικρινά όποιος σέρνει καρχαρίες πίσω από το αμάξι του είναι ανόητος,» είπε ο ίδιος.

Πάντως αυτά τα βίντεο, καθώς και άλλα παρόμοια περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην χώρα έχουν οδηγήσει πολλές ομάδες να κάνουν έκκληση για αυστηρότερη νομοθεσία περί προστασίας των ζώων.
iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση