HomeHL-GreeceΕπίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στημένο επεισόδιο – Τους συνέλαβαν ειδικές δυνάμεις

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στημένο επεισόδιο – Τους συνέλαβαν ειδικές δυνάμεις

Δηλώσεις του Μανούσου Παραγιουδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στημένο από την Τουρκία», χαρακτήρισε το επεισόδιο με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο την περασμένη Πέμπτη, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «τώρα, μπλέξαμε…», καθώς, εξήγησε, ότι τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν συχνά στη συνοριογραμμή, αλλά ποτέ δεν γίνονται συλλήψεις και «λύνονται επί τόπου».

«Από τη στιγμή που δεν επέστρεψαν άμεσα οι στρατιωτικοί, περιπλέκεται η υπόθεση. Αφού δεν τέλειωσε τις πρώτες ώρες στα σύνορα, μπλέξαμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το λέω μέσα από την εμπειρία, ότι ήταν στυμμένο το θέμα. Τα παιδιά ήταν κατάλληλα προετοιμασμένα, δεν μπορούσαν να τους συλλάβουν έτσι. Αποκλείεται να τους συνέλαβαν απλοί Τούρκοι στρατιώτες. Πρέπει να ήταν κάποια άλλη δύναμη, εκπαιδευμένη για να το κάνει αυτό. Πρέπει να ήταν κάποια εδική ομάδα που είχε τέτοια εντολή. Οι Τούρκοι την είχαν στημένη στην Ελληνική περίπολο», τόνισε ο κ. Παραγιουδάκης.

«Στη θάλασσα εύκολα είναι να κάνεις εμβολισμούς, στον Έβρο δεν είναι εύκολο. Ξέρουν ότι εκεί δεν παίζουμε. Υπάρχει μια άτυπη συμπεριφορά, ότι δεν συλλαμβάνεις εύκολα. Θεωρώ ότι είχε στηθεί το επεισόδιο», πρόσθεσε.

Τέλος ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού συμβουλίου Ασφαλείας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση