HomeHL-GreeceΤούρκοι εθνικιστές: Είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε στη θάλασσα

Τούρκοι εθνικιστές: Είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε στη θάλασσα

Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Αυτή τη φορά η πρόκληση ήρθε από εθνικιστική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση Ίδρυμα για την Ηθική στην Τέχνη και την Επιστήμη» πραγματοποίησε χθες διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα, για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι εμπρηστικές δηλώσεις και τα πανό, με πιο χαρακτηριστικό αυτό που έγραφε «είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε ξανά στη θάλασσα» και «Θα σηκώσουμε τον κόσμο στο πόδι, αν χρειαστεί».

«Θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι εμείς ως Τούρκοι νέοι θα δώσουμε την πιο σκληρή απάντηση, αν χρειαστεί, ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές προσεγγίσεις που έχουν στόχο την Τουρκική Δημοκρατία. Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποδείξουμε ότι θα δώσουμε ακόμη και τη ζωή μας για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη σημαία μας που κράτησαν με το αίμα τους οι νεκροί ήρωές μας. Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε τον κόσμο στο πόδι, αν χρειαστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της οργάνωσης Μουσταφά Γκιουνές.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές άφησαν διπλωμένη μία ελληνική σημαία έξω από την πρεσβεία, ωστόσο, διπλωματικές πηγές το διαψεύδουν.

Οι διαδηλωτές πάντως στην συνέχεια απωθήθηκαν από την τουρκική αστυνομία.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση