HomeHL-WorldΣυναγερμός στο αεροδρόμιο Λάρνακας για πιθανό χτύπημα σε ρωσικό αεροσκάφος

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Λάρνακας για πιθανό χτύπημα σε ρωσικό αεροσκάφος

Από το βράδυ της Δευτέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς δόθηκε σήμα για πιθανό κτύπημα σε αεροσκάφος ρωσικών συμφερόντων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», Αστυνομία και Στρατός βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, έπειτα από μήνυμα που δόθηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών ξένου κράτους για κτύπημα σε ρωσικό  αεροσκάφος.

Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας 5/3/18, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για συντονισμό ενεργειών, υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Όπως επισημαίνεται τα μέτρα είναι ακόμη πιο αυστηρά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, αφού η πληροφορία αφορούσε τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στο διεθνή αερολιμένα «Γλαύκος Κληρίδης». Εντούτοις τα μέτρα έχουν ενισχυθεί σε ένα βαθμό και στην Πάφο.

Τα αεροσκάφη φρουρούνται από την ώρα της προσγείωσης μέχρι και την αναχώρηση τους από το διεθνή αερολιμένα με βάση το εγχειρίδιο της νομοθεσίας που αφορά στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους σεναρίων.

Μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκε καμία ύποπτη ενέργεια που να εγείρει περαιτέρω υποψίες, καθώς οι πτήσεις ρωσικών αεροπλάνων συνεχίζονται κανονικά, υπό το αυστηρό βλέμμα της ομάδας κρούσης, στην οποία συμμετέχουν πέραν του Στρατού και της Αστυνομίας, μέλη της Πολιτικής Άμυνας και του αεροδρομίου.

philenews.com, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση