HomeHL-GreeceΤο τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά συλλήψεις στην Αθήνα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά συλλήψεις στην Αθήνα

Τα βάζει με τον Παυλόπουλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία προσπάθεια αντιπερισπασμού και εξασφάλισης νέων καθυστερήσεων στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Προκόπη Παυλόπουλου.

Συγκεκριμένα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε μία αιχμηρή ανακοίνωση καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

Σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται:

«Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ όμως ζητούν από την Ελλάδα να συλλάβει μέλη της της Χρυσής Αυγής που έκαψαν την τουρκική σημαία στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει «Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου.

Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση