HomeHL-9Νέα αναβολή στη δίκη για το πετρέλαιο στο ΠΑΓΝΗ

Νέα αναβολή στη δίκη για το πετρέλαιο στο ΠΑΓΝΗ

Στο εδώλιο 17 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα αναβολή πήρε η δίκη για την κομπίνα με το πετρέλαιο στο ΠΑΓΝΗ καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όρισε νέα ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου.

Στο εδώλιο κάθονται εκ νέου 17 άτομα, ανάμεσά τους θερμαστές και οδηγοί βυτιοφόρων, που κατηγορούνται ότι πριν 13 χρόνια περίπου έκλεβαν τεράστιες ποσότητας πετρελαίου από το νοσοκομείο με σκοπό να το πουλήσουν. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κομπίνα, σύμφωνα με το βούλευμα, φαίνεται ότι διήρκησε για έξι περίπου χρόνια, από το 1999 έως το 2005.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτόδικα το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 16 από τους 17 κατηγορούμενους επιβάλλοντας στον καθένα ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρίσκεται το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως πρέπει να λάμψει οι αλήθεια και να καταδικαστούν όσοι πραγματικά ευθύνονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης που κατηγορούμενοι είναι 5 θερμαστές του νοσοκομείου μας, θεωρεί  ότι χρειάζεται  πια να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων που εδώ και 13 χρόνια τους έχουν αποδοθεί ευθύνες για την κλοπή πετρελαίου.

Να λάμψει όλη η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες όπου πραγματικά υπάρχουν.

Η ταλαιπωρία εδώ και χρόνια αποδεικνύει ότι με βάση τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και το πειθαρχικό δίκαιο εύκολα κάποιος εργαζόμενος μπορεί να βρεθεί υπόλογος.

Η διαδικασία συμμετοχής των εργαζομένων σε επιτροπές (χωρίς τις αναγκαίες προϋποθέσεις) έχει αποδείξει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να γίνουν θύματα μιας πολιτικής που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματικούς ομίλους να κερδίζουν από  την ιδία λειτουργία του δημοσίου τομέα και για οτιδήποτε προκύψει την πληρώνει ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Ιδιαίτερα σήμερα η στοχοποίηση των εργαζομένων αποτελεί την εύκολη λύση για να αποδοθεί η οικονομική κρίση στους ίδιους και όχι στις πολιτικές εκείνες  που γεννούν σκάνδαλα και διαφθορά.

ΕΙΝΑΙ απαραίτητο οι εργαζόμενοι να είναι ενωμένοι και να συσπειρωθούν μαζικά στο σωματείο, να μην αποδέχονται  να γίνονται οι ίδιοι συνυπεύθυνοι στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση