HomeΚΟΣΜΟΣΚατρακύλα Τραμπ στη λίστα των δισεκατομμυριούχων

Κατρακύλα Τραμπ στη λίστα των δισεκατομμυριούχων

Πτώση 222 θέσεων, ποιοι είναι στην κορυφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον… κατήφορο πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ, στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, καθώς η περιουσία του μειώθηκε σε 3,1 δισ. δολάρια, από 3,5 δισ. δολάρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έπεσε 222 θέσεις, στην ετήσια λίστα των πλουσίων του Forbes. Σύμφωνα με το περιοδικό, αυτό εν μέρει οφείλεται στην πτώση της αξίας των ακινήτων στην κεντρική Νέα Υόρκη, αλλά και στη μείωση των εσόδων από τα γήπεδα γκολφ που του ανήκουν.

Στην κορυφή της λίστας είναι το «αφεντικό» της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του εκτινάχθηκε από 39,2 δισ. σε 112 δισ. δολάρια, που αποτελεί αύξηση ρεκόρ.

Ετσι, εκθρόνισε τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος ήταν στην κορυφή 18 φορές τα τελευταία 24 χρόνια. Η περιουσία του ιδρυτή της Microsoft είναι 90 δισ. δολάρια φέτος, 4 δισ. δολάρια περισσότερα από πέρυσι. Τρίτος είναι ο Γουόρεν Μπάφετ (84 δισ. δολάρια), ενώ ακολουθεί ο πλουσιότερος στην Ευρώπη, ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH (72 δισ. δολάρια).

Την πεντάδα κλείνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (71 δισ.) και την δεκάδα συμπληρώνουν οι Αμάνσιο Ορτέγκα (70 δισ.), Κάρλος Σλιμ Χέλου (67,1 δισ.), Τσαρλς Κοχ (60 δισ.), Ντέιβιντ Κοχ (60 δισ.) και Λάρι Ελισον (58,5 δισ.).

Συνολικά 2.208 δισεκατομμυριούχοι από 72 χώρες περιλαμβάνονται στην 32η ετήσια λίστα του περιοδικού, αριθμός ρεκόρ. Οι ΗΠΑ έχει τους περισσότερους (585). Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Καλιφόρνια διαθέτει 144 δισεκατομμυριούχους, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα πέρα από τις ΗΠΑ και την Κίνα (373). Στην Ευρώπη, η Γερμανία είναι στην κορυφή σε αυτόν τον τομέα, με 123 δισεκατομμυριούχους.

Η περιουσία όσων βρίσκονται στη λίστα φτάνει τα 9,1 τρισ. δολάρια, 18% περισσότερα από πέρυσι.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση