HomeΕΛΛΑΔΑΈνταση με Χρυσαυγίτες στη Βουλή

Ένταση με Χρυσαυγίτες στη Βουλή

Κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Θερμό» επεισόδιο κατά την διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμυνας όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Νίκος Χρουστοδουλίδης αντίστοιχα, ενημερώνουν για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, επιχείρησε η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης, ωρυόμενος ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά. «Να βγει έξω ο πράκτορας. Να αποχωρήσει ο Τούρκος!» φέρεται να φώναζε ο βουλευτής του φιλοναζιστικού μορφώματος.

Τον βουλευτή Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να υπερασπιστούν οι συνάδελφοί του μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος κατήγγειλε τον Ηλία Κασιδιάρη πως «παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας».

Παρενέβη η φρουρά για να εκτονωθεί η ένταση

Στην αίθουσα έσπευσαν και άνδρες της ασφάλειας του κοινοβουλίου που κινητοποιήθηκαν από τις φωνές. Η συνεδρίαση διεκόπη για πέντε λεπτά και αναμένεται σύντονα να ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση.

Παρών και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Το «παρών» στην συζήτηση δίνει και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και αναμένεται να ενημερώσει τους Έλληνες βουλευτές για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών και συνεκλήθη με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ωστόσο, η ατζέντα της συζήτησης δεν περιλαμβάνει κρίσιμα ζητήματα όπως το «Σκοπιανό» αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει νέα συνεδρίαση για συζήτηση εφ όλης της ύλης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση