HomeΚΡΗΤΗΤί είπαν οι πυροσβέστες στην Ο. Γεροβασίλη

Τί είπαν οι πυροσβέστες στην Ο. Γεροβασίλη

Παρουσία του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Σωματείου Πυροσβεστών Νομού Ηρακλείου κ.κ. Βασίλη Ανδρεαδάκη και Αδάμ Νεονάκη αντίστοιχα, για θέματα που σχετίζονται με το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Πυροσβεστών αρχικά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν την μονιμοποίηση των Πυροσβεστών 5ετούς θητείας, καθώς μέσα σε ένα χρόνο ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα της εργασιακής τους ομηρίας.

Η Υπουργός δεσμεύτηκε από την πλευρά της, αναφορικά με  τις άλλες δύο κατηγορίες συμβασιούχων, ότι βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, είναι να εξεταστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούν να αποκατασταθούν εργασιακά.

Για τους Πυροσβέστες 5ετούς θητείας που δεν θα υπάγονται στις προϋποθέσεις της Υ.Α. για μονιμοποίηση, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελούν την επόμενη ομάδα συμβασιούχων για τους οποίους θα εξεταστεί για την δυνατότητα μονιμοποίησής τους.

Τέλος, η κα Γεροβασίλη δεσμεύτηκε ότι παρά την απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ, οι συμβασιούχοι – εποχικοί πυροσβέστες αναμένεται να συνεχίσουν να εργάζονται εποχικά για 2 ακόμα έτη με νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Πυροσβέστες για την προσπάθεια και το σημαντικό έργο τους, υποστηρίζοντας ότι τα αιτήματά τους είναι χρόνια και σημαντικά. Ταυτόχρονα δήλωσε την ικανοποίησή του, καθώς τα αρμόδια Υπουργεία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προχωρούν στην έκδοση της Υ.Α. που επιλύει ένα από τα προβλήματα της εργασιακή ομηρίας των πυροσβεστών και ζήτησε από την Υπουργό να συνεχιστεί η προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων και των άλλων κατηγοριών συμβασιούχων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση