HomeHL-GreeceΠαρέμβαση Κομισιόν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Παρέμβαση Κομισιόν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Ελπίζουμε να λυθεί γρήγορα το ζήτημα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ενήμερη» για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και οι Υπουργοί Άμυνας που βρίσκονται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου συμπλήρωσε πως η Επιτροπή ελπίζει το θέμα να λυθεί γρήγορα και να επιστρέψουν οι σχέσεις καλής γειτονίας των δύο πλευρών, δεδομένου και πως οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση πάντως για το κατά πόσο υπάρχει περίπτωση να ματαιωθεί η Ευρωτουρκική Σύνοδος στη Βάρνα στις 27 Μαρτίου, δεδομένων των συνθηκών ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας πως η δουλειά συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα για τη πραγματοποίηση της Συνόδου.

Στις Βρυξέλλες όλοι οι ΥΠΑΜ της Ευρώπης – Ενημέρωση απο Καμμένο

Το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Άμυνας εστιάζει στη μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία (PESCO).

Οι υπουργοί Άμυνας θα πάρουν τις πρώτες αποφάσεις  για τις δράσεις που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της και θα ανταλλάξουν απόψεις  σχετικά με την εφαρμογή της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ στον τομέα της Ασφάλειας και της Άμυνας.

Παράλληλα στο γεύμα θα συζητήσουν για τη συνεργασία τους με το ΝΑΤΟ και την προετοιμασία της εαρινής Συνόδου Κορυφής του.

Η Ύπατη εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μοργκερίνι από τη πλευρά της δήλωσε πως το σημερινό συμβούλιο είναι μια ιστορική στιγμή.

Ο υπουργός άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος είχε επικοινωνία τόσο με την Φεντερίκα Μοργκερίνι όσο και τους ΥΠΑΜ της Ευρώπης θέτοντας το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων, στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία.

Τέλος με την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών θα ενημερωθεί και η Αναπληρωτής Γραμματέας του ΝΑΤΟ από τον Έλληνα Υπουργό για το ζήτημα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση