HomeHL-SportsΑπόλλων Παναιτωλικός 2-1

Απόλλων Παναιτωλικός 2-1

«Ζωντανός» στη μάχη της παραμονής ο Απόλλωνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλει για την παραμονή στη Super League σημείωσε ο Απόλλωνας Σμύρνης.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε τη Δευτέρα με 2-1 του Παναιτωλικού (45΄ αυτογκόλ Μπαρμπόσα, 58΄ Αλμπάνης – 71΄ Ντίας) στη Ριζούπολη και έπιασε την Κέρκυρα στην κατάταξη (υστερεί στην ισοβαθμία), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη για τη σωτηρία.

 «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε επιθετικά, πίεσε τους φιλοξενούμενους και στο 20ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αλμπάνης μπαίνοντας στην περιοχή σούταρε στην κλειστή αγωνία, αλλά ο Κυριακίδης αντέδρασε θετικά.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά στο ματς. Ο Ρόσα βρήκε τον Ντίας, που μπήκε απειλητικά στην περιοχή, αλλά ο Ναδάλες πρόλαβε με προβολή να στείλει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Κι ενώ το πρώτο ημίχρονο όδευε προς τη λήξη του, στο 45ο λεπτό και σε κόρνερ του Ναδάλες ο Μπαρμπόσα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 51΄ χτύπημα του Στόουκς στον Μπεχαράνο με το κεφάλι πέρασε με συνέπεια μόνο την κίτρινη κάρτα για τον επιθετικό του Απόλλωνα, με την αθηναϊκή ομάδα να διπλασιάζει τα τέρματά της με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Αλμπάνη στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη (η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι), στο 58ο λεπτό.

Το 2-0 ήταν σκορ ασφαλείας και οι γηπεδούχοι το διαχειρίστηκαν, όχι άνετα πάντως, αφού το πέμπτο γκολ του Ντίας στην εφετινή Λίγκα στο 71΄, δημιούργησε νευρικότητα και άγχος στους γηπεδούχους, που ωστόσο κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσουκαλάς, Ναδάλες, Στόουκς – Μύγας, Μπεχαράνο, Μιχάι

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κύργιας, Τσουκαλάς (72΄ Χουάρες), Ναδάλες, Στόουκς (90΄+1 Καστιγέχος), Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης, Μενδρινός (81΄ Ντεβέσα), Παπάζογλου, Στάθης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Μύγας (57΄ Γιαννιώτης), Μαρινάκης, Μπεχεράνο, Μοράρ, Μάζουρεκ (27΄ Βασιλούδης), Ντίας, Μπαρμπόσα (70΄ Ιταμπέλ), Ρόσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση