HomeΚΡΗΤΗΗ ώρα των υδροπλάνων – Το καλοκαίρι τα δρομολόγια charter στην Κρήτη

Η ώρα των υδροπλάνων – Το καλοκαίρι τα δρομολόγια charter στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν τις πτήσεις τα υδροπλάνα με δρομολόγια charter κυρίως σε Ιόνιο και Κρήτη. Φυσικά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έως τις αρχές του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των πρώτων τεσσάρων υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, τους Παξούς, το Λαύριο και το Ρέθυμνο. Παράλληλα για τις πτήσεις charter θα χρησιμοποιηθούν και τα υδάτινα πεδία όπου θα μπορούν να γίνονται από-προσθαλασσώσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα πάντως είναι στην Αττική καθώς οι πτήσεις των υδροπλάνων μετατίθενται για το επόμενο έτος, καθώς παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της πρωτεύουσας. Το σημείο όπου αναμένει να κατασκευαστεί είναι ανάμεσα στο ΣΕΦ και τον Αγιο Κοσμά. Πρόκειται για μία περιοχή όπου θα εξυπηρετεί τους επιβάτες, οι οποίοι θα έχουν εύκολη πρόσβαση τόσο με ΙΧ όσα και με τα Μέσα Μεταφοράς.

Τα επόμενα βήματα για να πετάξουν ξανά τα υδροπλάνα στην Ελλάδα

Να δοθεί η αδειοδότηση των πρώτων υδατοδρομίων σε Κέρκυρα, Παξούς, Λαύριο Και Ρέθυμνο έως τις αρχές του καλοκαιριού.

Να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ σε Ιόνιο και Κρήτης ως τα τέλη Ιουνίου

Να δοθεί η αδειοδότηση έως το τέλος του χρόνου των υδατοδρομίων Οθωνών, Ερείκουσας, Χανίων, Ηρακλείου, Χερσονήσου, Ραφήνας, Σίφνου, Πατρών, Βεγορίτιδας, Πόρου, Βόλου, Σκύρου, Ζακύνθου, Αλονήσου και Αμφιλοχίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση