HomeΕΛΛΑΔΑΤο πρώτο Συμβούλιο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το πρώτο Συμβούλιο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Στις συνεδρίες του Συμβουλίου συμμετέχει, βάσει νόμου, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συγκρότησή του σε σώμα αποφάσισε το πρώτο Συμβούλιο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ένα από τα δύο όργανα της αυτόνομης διοίκησης, ύστερα από την πρόσφατη αυτονόμησή του. Πρόεδρος του Συμβουλίου ορίστηκε παμψηφεί, στην πρώτη συνεδρία του σώματος, ο Χαράλαμπος Προύντζος.

Χαράλαμπος Προύντζος

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνεδρίας ο κ. Προύντζος ανέφερε ότι «η ανάληψη της Προεδρίας του πρώτου Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου μετά την αυτονόμησή του συνιστά μέγιστη τιμή και ευθύνη». Ευχαριστώντας την Πολιτεία και τα μέλη του Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους, ο κύριος Προύντζος συνεχάρη τον Πρύτανη, Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα και τον Αντιπρύτανη,

Καθηγητή Γιάννη Μανωλόπουλο για την πρόσφατη εκλογή τους, προσβλέποντας σε μια αγαστή συνεργασία προς όφελος του ΑΠΚΥ και της κοινωνίας. Το Συμβούλιο, τόνισε ο Χ. Προύντζος, «σημειώνει το δημόσιο χαρακτήρα του ΑΠΚΥ και την ιδιαίτερη φύση του ως ίδρυμα ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύγχρονο, προσβάσιμο και ποιοτικό.

Στόχος μας είναι να ασκήσουμε τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες μας όπως απορρέουν από το Νόμο, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να καταξιωθεί περαιτέρω στην Κύπρο και διεθνώς στον ραγδαία ανερχόμενο τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και να συνδράμει την επιδίωξη της Πολιτείας για καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας».

Ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νέου Συμβουλίου, ο Χαράλαμπος Προύντζος ανέφερε ότι «κύριο μέλημα θα είναι η χρηστή διαχείριση των πόρων του ΑΠΚΥ, με διατήρηση του υψηλού επιπέδου διαφάνειας και αξιοκρατίας που χαρακτηρίζει το ίδρυμα στην μέχρι σήμερα παρουσία του ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Προς επίτευξη των στόχων μας θα επιδιώξουμε τη στενή συνεργασία με το σύνολο του διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού του ΑΠΚΥ και με τις συντεχνίες». Ως προς τους στόχους, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου σημείωσε ότι «με την αυτονόμησή του, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου περνά σε μια νέα φάση, μια νέα εποχή, την οποία πρέπει να χαρακτηρίζει η αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη, η δημιουργία υπεραξίας, η κοινωνική προσφορά, η εξωστρέφεια, η ωριμότητα, η σύνδεση με την αγορά εργασίας και η αριστεία».

Ως πρώτο Συμβούλιο του ΑΠΚΥ, θα εργαστούμε σκληρά, κατέληξε ο κύριος Προύντζος, για να υπηρετήσουμε αυτή την προσπάθεια.

Η σύνθεση του πρώτου Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η ακόλουθη:

 

Ονοματεπώνυμο Θέση Θητεία
Προύντζος Χαράλαμπος Πρόεδρος Τετραετής
Πέγκας Πανίκος Αντιπρόεδρος Τετραετής
Καθηγητής Κάτσικας Σωκράτης, Πρύτανης Μέλος έως τις 31/1/2022
Καθηγητής Μανωλόπουλος Γιάννης, Αντιπρύτανης Μέλος έως τις 31/1/2022
Καθηγητής Χατζηλάκος Θανάσης Μέλος Τετραετής
Καθηγητής Παπαδόπουλος Άγις Μέλος Πενταετής
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τσιπλάκου Σταυρούλα Μέλος Τετραετής
δρ. Γιασουμής Νικόλας Μέλος Τριετής
Οικονομίδης Γιάννης Μέλος Πενταετής

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση