HomeHL-WorldΓερμανία: Ανάσα για Μέρκελ η απόφαση των Σοσιαλδημοκρατών για «μεγάλο συνασπισμό»

Γερμανία: Ανάσα για Μέρκελ η απόφαση των Σοσιαλδημοκρατών για «μεγάλο συνασπισμό»

Στις 14 Μαρτίου η ορκωμοσία της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Aνακουφισμένη η Μέρκελ, σηκώνει τα «μανίκια» για να κυβερνήσει εκ νέου τη Γερμανία μετά το πράσινο φως που έλαβε από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών «SPD» για τη δημιουργία του «μεγάλου συνασπισμού» (Groko).

Εντός της ημέρας, ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ θα προτείνει στη Bundestag την επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών για την επανεκλογή της ως Καγκελαρίου.

Όμως, στις 14 Μαρτίου θα είναι η μεγάλη μέρα για την ατμομηχανή της Ευρωζώνης.Τότε θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της Μέρκελ και του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Eίναι εμφανής η ανακούφιση στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών σχετικά με την έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας των μελών του SPD που ενέκρινε τον Groko, επισημαίνουν όλα τα γερμανικά ΜΜΕ.

Η Μέρκελ,σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel»,εμφανίστηκε συγκρατημένη μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του SPD,ωστόσο, ο πρώην αντικαγκελάριος και υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,Πέτερ Αλτμάγερ ήταν πιο αισιόδοξος. «Εργαστείτε τώρα!Γερμανία & Ευρώπη»,δήλωσε το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Γερμανίας μέσω Twitter.

Το «ναι» των Σοσιαλδημοκρατών ανοίγει τον δρόμο για την τέταρτη θητεία της Άγκελα Μέρκελ στην Kαγκελαρία. Τα δύο τρίτα των Σοσιαλδημοκρατών τάχθηκαν χθες υπέρ ενός σχηματισμού κυβέρνησης με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, βάζοντας τέλος στη σκιά πολιτικής αβεβαιότητας που κρατούσε το Βερολίνο θεατή απέναντι στις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, στερώντας ταυτόχρονα από την Ευρώπη την πιο ισχυρή φωνή του μπλοκ.

Θα είναι η τέταρτη θητεία της Mέρκελ, η οποία εμμένει στον δρόμο της παγκοσμιοποίησης και του ελεύθερου εμπορίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση