HomeCity Guide“Το μαγκάλι” του Γιώργου Ηλιάδη σε Ηράκλειο και Βενεράτο

“Το μαγκάλι” του Γιώργου Ηλιάδη σε Ηράκλειο και Βενεράτο

Θεατρικός Μονόλογος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν «Το μαγκάλι» του Γιώργου Ηλιάδη την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου στο Βενεράτο και την Τετάρτη 14 Μαρτίου

στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο με τον ηθοποιό-συγγραφέα Γιώργο Ηλιάδη, ενώ θα γίνει και προβολή-αφιέρωμα του συγγραφέα.

Συνεργάζονται: Ο Γιώργος Ηλιάδης, ο Μαρίνος Σμπώκος, η Μαρία Κακουλάκη (στο Ηράκλειο), ο Χρήστος Τσαντής, «το μαγκάλι», «τα δυο πουγκιά», και οι φίλοι του βιβλίου…

Ένα ταξίδι από την παιδική μας ηλικία και τη χώρα των παραμυθιών έως την προσαρμογή στις ανάγκες της αδυσώπητης καθημερινότητας.

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς έψαξαν καιρό και τελικά βρήκαν το κατάλληλο «μαγκάλι», του συγγραφέα και ηθοποιού από το Ηράκλειο, Γιώργου Ηλιάδη. Το μαγκάλι άναψε ήδη στον Άγιο Νικόλαο και στα Χανιά. Τώρα έρχεται στην πατρίδα του, στο Ηράκλειο και στο Βενεράτο.

«Ο Γιώργος Ηλιάδης αποδεικνύεται σπουδαίος παραμυθάς χωρίς να πει ούτε ένα παραμύθι. Ανασύρει όμως τις μνήμες του με την αφηγηματική χάρη ενός σπουδαίου παραμυθά. Πότε συγκινεί, πότε μας κάνει να γελάσουμε, πότε να αναπολήσουμε», είπε ο δάσκαλος Μανόλης Χατζηπαναγιώτου στην παρουσίαση του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Koukoubook στα Χανιά.

«Το μαγκάλι» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη. Το πρώτο του έργο, με τίτλο «Τα δυο πουγκιά», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και αγκαλιάστηκε από τους φίλους του βιβλίου, ενώ ήδη ετοιμάζεται η δεύτερη έκδοσή του.

Η πένα του Γιώργου Ηλιάδη δεν έχει ταίρι. Δεν μιμείται. Ήδη, με το δεύτερο κιόλας μυθιστόρημά του, κατοχυρώνει τον δικό του τρόπο γραφής και αφήγησης όπου ο σαρκασμός και η σάτιρα ευνοούν τον προβληματισμό και την αναζήτηση. Το ταξίδι του συγγραφέα είναι ένα κάλεσμα και – παράλληλα – μία απόπειρα να προσεγγίσουμε την ιστορία αλλιώς. Διαβάζοντας τις σελίδες, πιθανά, θα δούμε πως έχουν κάτι κοινό με τη δική μας προσωπική αφήγηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση