HomeHL-WorldΗΠΑ: Επίθεση σε συριακό καθεστώς και Ρωσία για τους βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα

ΗΠΑ: Επίθεση σε συριακό καθεστώς και Ρωσία για τους βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα

Στη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αμερικανική κυβέρνηση «καταδικάζει την επίθεση του συριακού καθεστώτος» εναντίον του θύλακα των ανταρτών της Ανατολικής Γούτας, μια επίθεση «που στηρίζουν η Ρωσία και το Ιράν», λέει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση που το καθεστώς Άσαντ, με τη στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, έχει εξαπολύσει εναντίον του πληθυσμού της Ανατολικής Γούτας» τονίζει η αμερικανική προεδρία, κατηγορώντας επιπλέον τη Μόσχα ότι αδιαφορεί για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπέρ της εφαρμογής μιας εκεχειρίας 30 ημερών στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη διεξήγαγαν τουλάχιστον 20 αποστολές βομβαρδισμών σε καθημερινή βάση στη Δαμασκό και την Ανατολική Γούτα το διάστημα 24ης Φεβρουαρίου- 28ης Φεβρουαρίου.

«Η Ρωσία συνεχίζει να αδιαφορεί για τους όρους (της εκεχειρίας που προβλέπει το ψήφισμα των ΗΕ) και να σκοτώνει αθώους άμαχους υπό τη σκέπη των επιχειρήσεων κατά των τρομοκρατών» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση