HomeHL-SportsΟλυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Ισόπαλο το ντέρμπι «αιωνίων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δύο πέναλτι κρίθηκε το ντέρμπι «αιωνίων» στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Για τους «ερυθρόλευκους» σκόραρε στο 61’ ο Φορτούνης, σε μία φάση που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Οικονόμου, ενώ για τους «πράσινους» ισοφάρισε στο 87’ ο Μουνιέ. Να σημειωθεί ότι η παράβαση του Ένχελς στον Ινσούα έγινε εκτός περιοχής, ωστόσο η φάση ήταν δύσκολη και μπέρδεψε τον διαιτητή Ευαγγέλου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των ντέρμπι «αιωνίων». Οι δύο ομάδες επηρεασμένες από το άδειο Καραϊσκάκη δεν βρήκαν ρυθμό, με αποτέλεσμα να προσφέρουν κακό θέαμα. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 45′ όταν ο Μιραλάς από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ίδιος παίκτης στο 49’ επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Ένχελς βρήκε την μπάλα με τον ώμο και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 60′ ο Οικονόμου ανέτρεψε τον Ανσαριφάντ και ο Ευαγγέλου έδειξε πέναλτι αλλά και την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Οικονόμου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, ο οποίος έκανε το 1-0.

Στο 86′ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να κερδίσει πέναλτι! Ο Ενχελς ανέτρεψε οριακά εκτός περιοχής τον Ινσούα με το διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουνιέ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο Ολυμπιακός «πέταξε» ακόμα δύο βαθμούς, ενώ φέτος δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό, αφού στη Λεωφόρο είχε ηττηθεί.

Γκολ: 61′ πεν. Φορτούνης (Ολυμπιακός), 87′ πεν. Μουνιέ (Παναθηναϊκός)
49′ δοκάρι ο Ένχελς

Κίτρινες κάρτες: 
Ένχελς – Λουντ, Ινσούα, Κουλιμπαλί

Κόκκινες κάρτες:
 60′ Οικονόμου

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): 
Προτό, Ένχελς, Μποτία, Ελαμπντελαουί, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ρομαό, Πάρντο (88′ Μάριν), Οφόε (56′ Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (77′ Τζούρτζεβιτς).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):
 Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (65′ Μουνιέ), Κουλιμπαλί (80′ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Άλτμαν, Δώνης (65′ Αυλωνίτης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση