HomeHL-SportsΑΕΚ – Πανιώνιος 1-0

ΑΕΚ – Πανιώνιος 1-0

Στην κορυφή η ΑΕΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Πανιώνιου στο ΟΑΚΑ και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League, με 54 βαθμούς, έναντι 52 του ΠΑΟΚ.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής σημείωσε στο 21’ ο Λιβάγια.

Η Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ που την φετινή χρονιά δείχνει ότι είναι φτιαγμένη για να πρωταγωνιστεί εκμεταλλεύτηκε στον μέγιστο βαθμό το δώρο που της έκανε ο Αστέρας, που νωρίτερα κέρδισε τον ΠΑΟΚ και πλέον ατενίζει με περίσσια αισιοδοξία το μέλλον, ενώ το πρωτάθλημα της Super League επιφυλάσσει ακόμα έξι αγωνιστικές έως το φινάλε.

Πλέον η ΑΕΚ σε ρόλο… οδηγού θα αντιμετωπίσει την άλλη αγωνιστική στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι που ενδεχομένως να κρίνει κατά πολύ το πρωτάθλημα! Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι το ντέρμπι των «Δικεφάλων» θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού ο ΠΑΟΚ απειλείται με τιμωρία, λόγω της μη διεξαγωγής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πετύχει περισσότερα από το ένα γκολ που τελικά σημείωσε και έδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στον Πανιώνιο, ο οποίος δεν την απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα. Χαρακτηριστικό του ματς του ΟΑΚΑ ήταν ότι οι Νεοσμυρνιώτες δεν κατάφεραν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος να καταγράψουν τελική προσπάθεια.

Από την άλλη, η Ένωση πίεσε και έψαξε το γκολ, γνωρίζοντας πως η άνοδος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ήταν στα δικά της πόδια. Η θέληση των «κιτρινόμαυρων» να προηγηθούν καρποφόρησε στο 21ο λεπτό της συνάντησης. Ο Γκάλο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λιβάγια με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Χιμένεθ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Λιβάγια έβγαλε σε θέση βολής τον Αραούχο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Κότνικ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο «Τσίνο» με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Βλάχος στη γραμμή έσωσε τον Πανιώνιο.

Η φάση ήταν θεαματική, ενώ τόσο η προσπάθεια του Αραούχο, όσο και αυτή του Βλάχου ξεσήκωσαν το κοινό με τα χειροκροτήματα να χρωματίζουν την ατμόσφαιρα. Μάλιστα, Αραούχο και Βλάχος έδωσαν τα χέρια δείχνοντας fair play και τον σεβασμό του ενός αντιπάλου προς τον άλλο.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προτίμησε να παγώσει τον ρυθμό, να εδραιώσει τη νίκη της και να οδηγηθεί εκ του ασφαλούς στην τελική επικράτηση, που ήταν ότι πιο σημαντικό. Με αυτό το… τρίποντο η ομάδα του Χιμένεθ επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πλέον στρέφει την προσοχή της στην μεγαλύτερη και κρισιμότερη μάχη… Το ντέρμπι στην Τούμπα.

Γκολ: 21′ Λιβάγια

Κίτρινες κάρτες:
 Βράνιες, Λιβάγια, Λαμπρόπουλος – Σπιριντόνοβιτς, Μπανανά, Σαββίδης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Λόπες, Γαλανόπουλος (88′ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Λιβάγια (69′ Μπακάκης), Χριστοδουλόπουλος (64′ Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου):
 Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου (65′ Μπραχίμι), Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Πινιώτης (72′ Γεσίλ), Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82′ Βουκελάτος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση