Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών πάνω στο αλιευτικό σκάφος που «έκρυβε» στα αμπάρια του 1,3 τόνους χασίς – σοκολάτα.

Πρόκειται για το αλιευτικό «Celine Star» που από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται στο λιμάνι της Ιεράπετρας με τους σκύλους Κ9 του λιμενικού σώματος αλλά και τους βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών να κάνουν φύλλο και… φτερό κάθε γωνιά του πλοίου προκειμένου να διαπιστώσουν αν κρύβονται και άλλα ναρκωτικά στα αμπάρια του.

https://www.youtube.com/watch?list=PLE70A9FB3E6CAFCD0&v=YYEydiilnhM

Την ίδια ώρα, οι 4 Σύροι που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου έχουν συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία, κατηγορούμενοι για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 1 Μαρτίου όταν η υπηρεσία Γαλλικών Τελωνείων έδωσε πληροφορίες στο Λιμενικό Σώμα της Ελλάδος για την ύπαρξη σκάφους που έπλεε στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης και μετέφερε παράνομο φορτίο.

Οι αρχές αμέσως οργάνωσαν μία μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή δύο πλοίων Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ των λιμενικών ρχών Κρήτης, αεροσκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑ.ΚΤ., καθώς και Λετονικού αεροσκάφους της δύναμης Frontex.

Το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε αρχικά περί τα 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, από το αεροσκάφος της δύναμης Frontex, το αλιευτικό σκάφος “Celine star”, το οποίο αργότερα ακινητοποιήθηκε από το πλοίο του λιμενικού σώματος και από ομάδα βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που στη συνέχεια πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο αλιευτικό.

xasis3-1

Τότε το αλιευτικό σκάφος επιχείρησε να διαφύγει, αυξάνοντας ταχύτητα χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια το αλιευτικό είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια Συρίας με προορισμό πιθανότατα Ευρωπαϊκό λιμάνι.

Όπως έχει δηλώσει το πλήρωμα, σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, χωρίς όμως να φέρεται επ’ αυτού αλιευτικός εξοπλισμός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

xasis1

Έπειτα το αλιευτικό σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στο λιμάνι της Ιεράπετρας, προκειμένου να διερευνηθούν ενδελεχώς όλοι οι χώροι του σκάφους.

Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου, με την συνδρομή επιχειρησιακών σκύλων Κ9 του Λιμενικού Σώματος, εντοπίστηκε μέχρι στιγμής στο αλιευτικό ποσότητα 1,3 περίπου τόνων χασίς – σοκολάτα αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία και κατασχέθηκε μαζί με το σκάφος, ενώ συνελήφθησαν και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, υπήκοοι Συρίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση