HomeHL-EconomyΡυθμίζουν δάνεια για να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς

Ρυθμίζουν δάνεια για να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς

Στρατηγικοί κακοπληρωτές το 25% των δανειοληπτών που δεν πληρώνουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για ρύθμιση των δανείων τους φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, να σπεύδουν οι λεγόμενοι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», εκείνοι δηλαδή που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους και συνειδητά δεν το κάνουν, προκειμένου να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με βάση τα πρώτα στοιχεία περίπου 20% των οφειλετών προσέρχεται για ρύθμιση λίγο πριν τον πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί, περίπου 25% των δανειοληπτών που δεν αποπληρώνει τις οφειλές του είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Την ίδια ώρα, επιτελικά τραπεζικά στελέχη διαβεβαιώνουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αποπληρωμής δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς υπάρχει πληθώρα λύσεων ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Στόχος πλέον των τραπεζών είναι η σταθερή επάνοδος στις πραγματικές τραπεζικές εργασίες, με βασική τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα διαθέτει επαρκή ρευστότητα για την ικανοποίηση της υγιούς ζήτησης, τόσο στη λιανική όσο και στην επιχειρηματική πίστη. Επισημαίνουν όμως πως η ζήτηση κυμαίνεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, διαπιστώνοντας πάντως ότι πρόσφατα υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον που υποδηλώνει πως οι προοπτικές αύξησης της ζήτησης είναι θετικές και θα εξαρτηθούν από την γενικότερη πορεία της οικονομίας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση