Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι λιμενικοί που συμμετείχαν στον εξονυχιστικό έλεγχο στο αλιευτικό , που βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι της Ιεράπετρας μετά από μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τεράστια ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή “σοκολάτας”, βάρους περίπου 1,3 τόνους.

Όλα ξεκίνησαν, όταν την περασμένη Πέμπτη έφτασαν πληροφορίες στη Δ/ νση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος από την Υπηρεσία Γαλλικών Τελωνείων για ύπαρξη ύποπτου σκάφους, που έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο πιθανότατα μετέφερε παράνομο φορτίο.

xasis1

Άμεσα οργανώθηκε και ξεκίνησε συντονισμένη επιχείρηση από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συμμετοχή δύο πλοίων Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ των λιμενικών ρχών Κρήτης, αεροσκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑ.ΚΤ., καθώς και Λετονικού αεροσκάφους της δύναμης Frontex.

xasis2

Το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε αρχικά περί τα 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, από το αεροσκάφος της δύναμης Frontex, το αλιευτικό σκάφος “CELINE STAR”, το οποίο αργότερα ακινητοποιήθηκε από το πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060 του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ομάδα βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που στη συνέχεια πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο αλιευτικό.

Τότε το αλιευτικό σκάφος επιχείρησε να διαφύγει, αυξάνοντας ταχύτητα χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια το αλιευτικό είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια Συρίας με προορισμό πιθανότατα Ευρωπαϊκό λιμάνι.

xasis3-1

Όπως έχει δηλώσει το πλήρωμα, σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, χωρίς όμως να φέρεται επ’ αυτού αλιευτικός εξοπλισμός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Έπειτα το αλιευτικό σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στο λιμάνι της Ιεράπετρας, προκειμένου να διερευνηθούν ενδελεχώς όλοι οι χώροι του σκάφους.

xasis4-1

Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου, με την συνδρομή επιχειρησιακών σκύλων Κ9 του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας και Κλιμακίου της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που μετέβη στην Ιεράπετρα, προκειμένου να συνδράμει τις έρευνες, εντοπίστηκε μέχρι στιγμής στο αλιευτικό ποσότητα 1,3 περίπου τόνων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία και κατασχέθηκε μαζί με το σκάφος, ενώ συνελήφθησαν και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, υπήκοοι Συρίας.

xasis5-1

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος επί του αλιευτικού σκάφους συνεχίζεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση