HomeHL-SportsΟΦΗ – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

ΟΦΗ – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Οι Κρητικοί νίκησαν 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας και σημείωσαν την έκτη σερί νίκη - Χαμένο πέναλτι ο ΟΦΗ - Δοκάρι οι φιλοξενούμενοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα γκολ του… συνήθη ύποπτου, του Δημήτρη Μάνου που έφτασε τα 14 και παραμένει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, ήταν αρκετό για τον ΟΦΗ, που νίκησε με 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας, στο παιχνίδι που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου  στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Με την έκτη συνεχόμενη νίκη (μία από τις οποίες ήταν και το 3-0 στα χαρτιά επί του Αχαρναϊκού) και τέρματα 15-0 οι Κρητικοί, επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου όχι μόνο παρέμειναν στη δεύτερη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας, αλλά άφησαν πέντε βαθμούς πίσω τους την Παναχαϊκή που παίζει την Κυριακή με την Καλλιθέα εντός έδρας και συνεχίζουν ακάθεκτοι για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας στην άλλη άκρη, γνώρισε την πέμπτη συνεχόμενη ήττα (είχαν προηγηθεί αυτές από Εργοτέλη, Παναχαϊκή, Άρη, Δόξα Δράμας) και στα παιχνίδια αυτά έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ. Παρέμεινε έτσι, στην 12η θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, τέσσερις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 Δύο λάθη, δύο φάσεις η Αναγέννηση

Η νίκη του ΟΦΗ ήταν απόλυτα δίκαιη. Είχε 16 τελικές προσπάθειες έναντι 6, τα κόρνερ ήταν 8-1 υπέρ του ενώ είχε και ένα χαμένο πέναλτι που κατέληξε στο δοκάρι.

Δοκάρι όμως, είχε και η Αναγέννηση Καρδίτσας με τον Κονέ στο 57ο λεπτό. Σε μία κόντρα των φιλοξενούμενων, έπειτα από βαθιά μπαλιά στον Κονέ και λάθος συνεννόηση του Στρέζου με τους αμυντικούς του, ο επιθετικός της ΑΣΑ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Ήταν η δεύτερη σοβαρή επίθεση των φιλοξενούμενων. Η πρώτη ήταν στο 27’ και προήλθε και αυτή από λάθος των Κρητικών. Ο Στρέζος έπειτα από γύρισμα αμυντικού, έστειλε τη μπάλα στον Σουντουρά που από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Δύο επισκέψεις για την Αναγέννηση Καρδίτσας έπειτα από ισάριθμα λάθη του ΟΦΗ που επιβεβαιώνουν ότι η θεσσαλική ομάδα έχει πάρει διαζύγιο με το γκολ, εκτός έδρας, καθώς έχει σημειώσει τρία σε 10 αγώνες ενώ συνολικά με 15 γκολ διαθέτει μία από τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας.

Έπαιζε μόνος στο α’ ημίχρονο

Στα πρώτα 45 λεπτά ο ΟΦΗ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ με 1-0. Σκόρερ ο Δημήτρης Μάνος ο οποίος στο 14’ ελίχθηκε μπροστά σε τρεις αντιπάλους και με σουτ έστειλε τη μπάλα στην εστία της Αναγέννησης,

Νωρίτερα, με το καλημέρα, σουτ του Λεάλ στο πρώτο λεπτό πέρασε άουτ, στο 36ο λεπτό ο ίδιος παίκτης, με σουτ, έπειτα από σέντρα του Μπολάκη, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκέκα που απέκρουσε ενώ και στην εκπνοή του αγώνα από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Στον ίδιο ρυθμό

Το παιχνίδι δεν άλλαξε ρυθμό στο β’ ημίχρονο και ο ΟΦΗ είχε τις φάσεις για να σημειώσει και δεύτερο γκολ απέναντι στην ΑΣΑ που είχε να επιδείξει μόνο το δοκάρι.

Στο 51’ ο Βουό δεν μπόρεσε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Γκέκας μπλόκαρε εύκολα σουτ του Λεάλ. Στο 63’ κεφαλιά του Παπαστεριανού από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Γκέκας απέκρουσε την κεφαλιά του Βουό.

Στο 71’ ο Βουό αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Μάνος, στο 83’ σουτ του Μάνου πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 88’ ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Γκέκα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής), με βοηθούς τους: Κομοτό (Ρεθύμνου), Γιαννίκο (Πειραιά) και τέταρτο τον Γιαννουλάκη (Χανίων).

Δοκάρια: 57΄ Κονέ

Χαμένο πέναλτι: 71’ Βουό

Κίτρινες κάρτες: 26′ Σταματάκης, 90+4’ Ποτουρίδης – 42′ Κονέ, 62’ Λεφίδης, 81’ Καρίκι.

ΟΦΗ: Στρέζος, Αργυρόπουλος, Μπολάκης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Νάστος, Παπαστεριανός (90+3′ Βαφέας), Μάνος, Κουτσιανικούλης (85′ Μαχαίρας), Λεάλ (61′ Λεάλ), Βουό.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:  Γκέκας, Καρίκι, Λεφίδης (65′ Καραγιάννης), Ρουσσάκης, Μπουσδρας, Μπιτέλης, Σουντουρά, Σταματάκης, Πλαβούκος, Ντάγκρας (48′ Χαντζάρας, 85′ Τζέκος), Κονέ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση