HomeΕΛΛΑΔΑΣτουρνάρας για Novartis: Λυπάμαι για αυτή τη χώρα

Στουρνάρας για Novartis: Λυπάμαι για αυτή τη χώρα

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο να συμβαίνει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις κατηγορίες για την υπόθεση Novartis απέρριψε σε υψηλούς τόνους ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Πότε συνέβη αυτό; Υπάρχουν αποδείξεις; Υπέγραψα κάτι; Υπάρχει η υπογραφή μου; Είναι τελείως λάθος να κατηγορείς κάποιον χωρίς αποδείξεις», διερωτήθηκε.

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο να συμβαίνει. Λυπάμαι πολύ για αυτή τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

Αναφερόμενους στους προστατευόμενους μάρτυρες σχολίασε: «Δεν είμαι βέβαιος πόσο προστατευόμενοι είναι, ίσως να τους εκβίασαν. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Υπάρχει πρόβλημα με τους κανόνες δικαίου».

«Η θητεία μου λήγει τον Ιούνιο του 2020 και σκοπεύω να την τιμήσω»

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να λαμβάνει οδηγίες, υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ενώ εισηγήθηκε εκ νέου την προληπτική πιστοληπτική γραμμή.

Η Ελλάδα, είπε, χρειάζεται πολιτική ομαλότητα. Αφού ανέλυσε την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, επισήμανε πως «αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά η αρχή μιας νέας εποχής».

Ως τον νούμερο ένα κίνδυνο για την επόμενη μέρα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως είναι η επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος.

«Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να επιστρέψει στις συνήθειες του παρελθόντος», σημείωσε.

«Η θητεία μου λήγει τον Ιούνιο του 2020 και σκοπεύω να την τιμήσω», κατέληξε.

Newsbeast.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση