HomeΕΛΛΑΔΑΣτελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήξεραν για την καταδρομική επίθεση στην Πατησίων

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήξεραν για την καταδρομική επίθεση στην Πατησίων

Αλλά δεν έκαναν τίποτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαστάσεις νέου φιάσκου παίρνει η καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στην Πατησίων, καθώς προκύπτει ότι υπήρχαν πληροφορίες για το «χτύπημα», αλλά όχι και αντίδραση της αστυνομίας.

Στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν αποδέκτες πληροφοριών για τους επικείμενους βανδαλισμούς, 15 λεπτά πριν από την επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου».

Αστυνομικοί με πολιτικά διέκριναν κινήσεις που παρέπεμπαν σε καταδρομική επίθεση, αλλά και την επιθετική εξόδου των δραστών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Παρόλα αυτά, οι κουκουλοφόροι έσπασαν ανενόχλητοι πάνω από 10 καταστήματα, με την ΕΛ.ΑΣ. «απούσα» ξανά, στη δεύτερη επίθεση σε καταστήματα μέσα σε 48 ώρες.

Στην πρώτη, στην οδό Ερμού, το «χτύπημα» είχε γίνει στη 1 τα ξημερώματα και έφταιγε η… βροχή, αλλά στην οδό Πατησίων η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 10 το πρωί, την ώρα που πολίτες έτρεχαν να απομακρυνθούν από τους κουκουλοφόρους που έσπαγαν με βαριοπούλες και λοστούς.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι δεν είχε προβλεφθεί αστυνομική παρουσία κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και κανένας αστυνομικός δεν κατάφερε να σταματήσει τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι προκάλεσαν υλικές ζημιές χιλιάδων ευρώ και κρύφτηκαν ξανά στο Ιδρυμα. Πάντως, πηγές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο δεν επιβεβαιώνουν ότι η ομάδα που έκανε τις επιθέσεις βρισκόταν εκεί νωρίτερα, ούτε ότι βρήκε καταφύγιο στους χώρους του, σημειώνοντας ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου δεν διεκόπη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση