HomeΕΛΛΑΔΑΑντιεξουσιαστές: Τέλος η απεργία πείνας από τον Γιαγτζόγλου

Αντιεξουσιαστές: Τέλος η απεργία πείνας από τον Γιαγτζόγλου

Σταματάμε την κατάληψη στο ΕΚΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον τερματισμό της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, μετά την λήξη της απεργίας πείνας και δίψας από μεριάς του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ανακοίνωσαν αντιεξουσιαστές σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου.

Συγκεκριμένα στο κείμενο που υπογράφει η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου» αναφέρονται τα εξής: «Μετά τη λήξη της απεργίας πείνας και δίψας του συντρόφου Ντίνου Γιαγτζόγλου, αποφασίσαμε τη λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

Η κίνηση αυτή έγινε μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών του υπουργείο Δικαιοσύνης που άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή από τις φυλακές Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού όπως ζητούσε ο κατηγορούμενος για το τρομοπακέτο στον Λουκά Παπαδήμο, Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα μεταγωγή θα γίνει στις 10 Απριλίου.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών αφορά την αναδιοργάνωση του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού με την πλήρη μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων.

Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων, αναμεσά τους και του Κ. Γιαγτζόγλου.

Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση