HomeHL-9Τα όπλα του Προμαχώνα είχαν παραλήπτη στο Ηράκλειο

Τα όπλα του Προμαχώνα είχαν παραλήπτη στο Ηράκλειο

Ζητήθηκε η συνδρομή της Ασφάλειας Ηρακλείου στις έρευνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φορτωμένο με 61 διαφορετικά είδη όπλων, συνολικά 7.295 τεμάχια, ήταν το φορτηγό το οποίο προερχόμενο από τη Βουλγαρία εντοπίστηκε από τους υπευθύνους του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα, μετά από έλεγχο με το αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου. Το φορτίο, που επισήμως ήταν συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη κατασχέθηκε, ενώ οι αρχές αναζητούσαν τον παραλήπτη, τα ίχνη του οποίου εντοπίστηκαν στον νομό Ηρακλείου.

Για τον λόγο αυτό εξάλλου, ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προκειμένου ο άνθρωπος  που θα παραλάμβανε το παράνομο φορτίο να εντοπιστεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για επιχειρηματία, ο οποίος ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί για την ώρα.

promaxonas-opla

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν 20 περίστροφα – πιστόλια γκαζιού – αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατά τον έλεγχο στα συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς που επεδείχθησαν, αναγράφονταν ως μεταφερόμενα είδη συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη.

Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσής του με απόρροια τη διενέργεια φυσικού έλεγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

Σε βάρος των εμπλεκομένων υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα.

Πληροφορίες από enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση