HomeHL-9Καταδίκη για αγρότες της Κρήτης που συμμετείχαν στα επεισόδια στο υπουργείο

Καταδίκη για αγρότες της Κρήτης που συμμετείχαν στα επεισόδια στο υπουργείο

Ένα χρόνο μετά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα χρόνο μετά την επεισοδιακή κινητοποίηση των αγροτών έξω από το Υπουργείο των Φεβρουάριο του 2017 και τις δύο συλλήψεις ήρθε τελικά η απόφαση του δικαστηρίου που αποδείχθηκε καταδικαστική για τους δύο αγρότες.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, οι δύο αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες της διατάραξης της ειρήνης, και της απόπειρας σωματικής βλάβης  και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή για αντίσταση κατά της αρχής που ήταν η τρίτη κατηγορία που τους επιβάρυνε.

Όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης, η απόφαση είναι ακατανόητη αφού η ποινή για την οποία καταδικάστηκαν είναι συνέχεια των άλλων για τις οποίες αθωώθηκαν. Το τι έγινε στο συλλαλητήριο και την όποια ένταση υπήρξε κατέγραψαν κάμερες και δημοσιογράφοι και φάνηκε πως δεν υπήρξε κάτι σημαντικό ούτε και έγιναν επεισόδια όπως σε άλλα συλλαλητήρια, και σύμφωνα με τον κ. Ορφανουδάκη υπήρχε εξαρχής σχεδιασμός να γίνουν κάποιες συλλήψεις ώστε να διακοπεί το συλλαλητήριο.

Η ποινή θεωρεί ο ίδιος είναι μεγάλη και αυστηρή και φαίνεται πως υπάρχει προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα ενάντια των κινητοποιήσεων.

Πλέον έχει ασκηθεί έφεση στην απόφαση, ενώ ο κ. Ορφανουδάκης τονίζει πως στοιχεία υπάρχουν και για άλλους αγρότες που έχουν κληθεί να καταθέσουν για το συγκεκριμένο συλλαλητήριο, με την διερεύνηση των υποθέσεών τους να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί και έτσι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μελλοντικά και νέες δίκες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση