HomeHL-EconomyΡυθμίσεις κόκκινων δανείων στο παρά 1′ του πλειστηριασμού

Ρυθμίσεις κόκκινων δανείων στο παρά 1′ του πλειστηριασμού

Για να σώσουν τα ακίνητά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο παρά 1′ των πλειστηριασμών δανειολήπτες επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους αλλά δεν το κάνουν.

Tα στοιχεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου για τους πλειστηριασμούς που έγιναν την Τετάρτη, πρώτη ημέρα πανελλαδικής εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι ενδεικτικά.

Από τους 261 που είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν οι 50 πλειστηριασμοί ανεστάλησαν κατόπιν συνεννόησης των οφειλετών και του επισπεύδοντα και μόλις 76 ολοκληρώθηκαν, καθώς οι υπόλοιποι κρίθηκαν άγονοι.

Το θέμα των στρατηγικών κακοπληρωτών έχει τεθεί σε όλους τους τόνους από την πλευρά των τραπεζών ενώ το ίδιο θέμα επεσήμανε και η πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντανιέλ Νουί.

«Μόλις οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τεθούν σε κανονική λειτουργία, αναμένεται ότι οι οφειλέτες σε αθέτηση θα έρθουν σε επαφή με τις τράπεζες και, ας ελπίσουμε, ότι θα συμφωνήσουν σε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις.

Έχω συγκεκριμένα στο νου μου τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» – άτομα ή εταιρείες που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους αλλά τηρούν στάση αναμονής ευελπιστώντας ότι στο τέλος θα μπορέσουν να αποφύγουν την αποπληρωμή τουλάχιστον μέρους του δανείου τους.

Γενικότερα, το νέο σύστημα θα συμβάλει στην αλλαγή της νοοτροπίας όσον αφορά την εξυπηρέτηση και την αποπληρωμή δανείων. Η αλλαγή νοοτροπίας είναι χρονοβόρα, αλλά είναι μια απολύτως απαραίτητη διαδικασία», είπε η κ. Νουί μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Για την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 333 για την επόμενη εβδομάδα πλειστηριασμοί ακινήτων ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα συνολικά 2.462 πλειστηριασμοί.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση