HomeΚΡΗΤΗΑναζητούν απαντήσεις και τυχόν ευθύνες οι γονείς του 3χρονου Ντένις

Αναζητούν απαντήσεις και τυχόν ευθύνες οι γονείς του 3χρονου Ντένις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαντήσεις στα ερωτηματικά για τον τραγικό χαμό του μικρού τους Ντένις ζητούν οι γονείς του τρίχρονου αγοριού, που «έσβησε» τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου είχε μεταφερθεί μετά από πολυήμερη αδιαθεσία.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού μαζί με τον δικηγόρο τους, Νίκο Κοτζαμπασάκη μετέβησαν χθες το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, όπου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το θάνατο του Ντένις. Οι ίδιοι, σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, προσπαθούν να συνέλθουν από την οδυνηρή εξέλιξη του χαμού του παιδιού τους και στη μνήμη του να καταφέρουν να πάρουν απαντήσεις, να πέσει άπλετο φως στα αίτια του θανάτου του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Κοτζαμπασάκης, τόνισε χθες μετά την προσφυγή τους στον εισαγγελέα: «Οι γονείς του άτυχου παιδιού έπραξαν αυτό που το ιερό χρέος τους στη μνήμη του επιβάλλει. Προσέφυγαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου ζητώντας τη διερεύνηση των ευθυνών που θεωρούμε καταρχήν δεδομένες για το θάνατο του. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Έχουμε εμπιστοσύνη στις αρμόδιες υπηρεσίες και θεωρούμε ότι η μνήμη του θα δικαιωθεί γιατί θεωρούμε ότι πράγματι είναι απίστευτο ένα παιδί τριών ετών, χωρίς ιατρικό ιστορικό, χωρίς κάποιο προφανές παθολογικό εύρημα να χάνει τη ζωή του μέσα στο νοσοκομείο. Θεωρούμε ότι και το ίδιο το νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπως δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα, από εδώ και στο εξής θα αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό με τη σοβαρότητα που επιβάλλει η περίπτωση και θεωρούμε ότι θα πρέπει αργά ή γρήγορα να εξηγήσει στους ανθρώπους αυτούς πώς έφυγε το παιδί τους από τη ζωή.

Στη μηνυτήρια αναφορά μας καταγράφουμε καταρχήν το ιστορικό και το χρονικό της ταλαιπωρίας των ανθρώπων αυτών και του άτυχου παιδιού τους, καθ’ όλη την προηγούμενη εβδομάδα κατά την οποία εμφάνισε συμπτώματα αδιαθεσίας και ασθένειας. Περιγράφουμε τι έγινε αλλά κυρίως τι δεν έγινε κατά τη γνώμη μας από την άποψη της ιατρικής φροντίδας και ζητούμε κατόπιν τούτων να διερευνηθεί πέραν από τα ιατρικά δεδομένα, να διερευνηθεί και πραγματολογικά τι συνέβη και τι δε συνέβη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί αυτό το παιδί στο θάνατο».

Στον εισαγγελέα κατατέθηκε το πλήρες ιστορικό της περασμένης εβδομάδας, όταν οι γονείς είχαν μεταφέρει δύο ακόμα φορές, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν, το παιδί στο νοσοκομείο, καθώς αυτό παρουσίαζε σημάδια ασθένειας. Επίσης, ενδιάμεσα – ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη μεταφορά στο νοσοκομείο – είχαν επισκεφθεί και ιδιώτη γιατρό, πριν τελικά την περασμένη Πέμπτη μεταφερθεί σε κακή κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα και τελικά καταλήξει τα ξημερώματα της Παρασκευής και ενώ είχε αποφασιστεί ότι πρέπει να γίνει διακομιδή του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ, αφού τον Ντένις τον πρόλαβε ο θάνατος.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν το νοσοκομείο, πέραν του τελευταίου διημέρου στο οποίο νοσηλεύθηκε, όπως είχε επισκεφθεί και ιδιώτη γιατρό. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι οι γονείς του παιδιού έπραξαν καθ’ όλη αυτήν την εβδομάδα ό,τι θα μπορούσε να πράξει ένας γονέας για το παιδί του. Δεν ξέρω αν το ίδιο έπραξαν και οι υπόλοιποι αρμόδιοι για τη ζωή και την υγεία του παιδιού αυτού».

Η ιατροδικαστική εξέταση – μέσα από τη νεκροψία – νεκροτομή – δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις. Έτσι, πλέον αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ η οικογένεια του τρίχρονου ζήτησε να συμμετάσχει με τεχνικό σύμβουλο στη διαδικασία. «Από όσο γνωρίζουμε ο ιατροδικαστής που έχει επιληφθεί του περιστατικού μέχρι στιγμής δεν έχει σαφές πόρισμα για τα αίτια του θανάτου του. Έχει παραπέμψει προς περαιτέρω διερεύνηση, τοξικολογική και ιστολογική, τα σχετικά ευρήματα και είμαστε εν αναμονή της σχετικής διερεύνησης, στην οποία μέσω του εισαγγελέως Ρεθύμνου ζητήσαμε να είμαστε παρόντες με την τεχνική συμβουλή ειδικών, στα πλαίσια της οποίας θα παρακολουθούμε βήμα προς βήμα πλέον την όλη εξέλιξη», κατέληξε ο κ. Κοτζαμπασάκης.
goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση