HomeHL-GreeceΑνάληψη ευθύνης για τη χειροβομβίδα στο Α.Τ.Καισαριανής

Ανάληψη ευθύνης για τη χειροβομβίδα στο Α.Τ.Καισαριανής

Από την οργάνωση «Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι από βίντεο που είχε στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική προέκυψε ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο, καθώς και ότι προσέγγισαν και αποχώρησαν από το σημείο με μοτοσικλέτα. Επίσης, έχουν καταγραφεί η εξωτερική εμφάνιση των τρομοκρατών, ο τρόπος κάλυψης των χαρακτηριστικών τους όπως και ο τύπος της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαιναν.

Αναλυτικά η ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Αναλαμβάνουμε την επίθεση με χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/2 ως μία άμεση και πρώτη απάντηση στην πρωτοφανή και βίαιη απαγωγή του συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές τις Λάρισας ενώ βρισκόταν ήδη σε απεργία πείνας (από 21/2) με στόχο να του κάμψουν το ηθικό. Αυτή η προσπάθεια του κράτους έπεσε στο κενό αφού ο σύντροφος κλιμάκωσε με απεργία δίψας την Κυριακή 25/2.

Η επίθεση μας ήρθε να προστεθεί και να κλιμακώσει ένα σύνολο πολύμορφων επιθετικών ενεργειών σε συνδυασμό με την κλιμάκωση του απεργού και να συνδέσει την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού (Σάββατο 24/2) με την άμεση αναρχική επίθεση εκτός των τειχών. Το κράτος καλά θα κάνει από εδώ και πέρα να γνωρίζει πως όποτε απλώνει χέρι σε έγκλειστο αναρχικό κρατούμενο τότε ένα δικό μας χέρι θα απλώνεται για να καταστρέψει τους ναούς της κυριαρχίας και να μετατοπίσει το φόβο στο στρατόπεδο των εξουσιαστών.

Η δράση μας δεν ήταν συμβολική. Στόχευε στο να χτυπήσει την καρδιά του κατασταλτικού μηχανισμού και να θρυμματίσει το επίπλαστο πέπλο της ασφάλειας του. Η άμεση αναρχική δράση επιτίθεται σε κάθε δομή εξουσίας και σε ότι προσπαθεί να την περιορίσει. Όσο και να φυλάτε στόχους επιθέσεων, όσο και να φυλάτε τα ίδια τα τμήματα σας εμείς θα βρισκόμαστε εκεί να τα καταστρέψουμε.

Στις δράσεις μας υπάρχει μία όμορφη αντίφαση. Όσο παλεύουμε για να ζήσουμε ελεύθεροι, τόσο ρισκάρουμε την ίδια μας την ελευθερία. Δεν αναζητάμε συμβιβασμούς και μακρύτερες αλυσίδες αλλά την μετωπική σύγκρουση με την εξουσία. Μέσα από τις επιθέσεις μας απελευθερώνουμε στιγμές. Διεκδικούμε και κερδίζουμε δευτερόλεπτα ελευθερίας, εκεί που ο χρόνος σας παγώνει και ξεκινάει ο δικός μας. Εκεί που η ασφάλεια σας πέφτει και βυθίζεστε στο φόβο».

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση