HomeΚΡΗΤΗΣτηρίζουν τον αγώνα των καθαριστριών και τραπεζοκόμων στα νοσοκομεία

Στηρίζουν τον αγώνα των καθαριστριών και τραπεζοκόμων στα νοσοκομεία

Μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον αγώνα των καθαριστριών και των τραπεζοκόμων σε δημόσια νοσοκομεία του νησιού, που παραμένουν απλήρωτοι, στηρίζουν από το δικό τους μετερίζι τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσαν, υποστηρίζουν:

“Πριν από μερικούς μήνες καταγγείλαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου με το πρόσχημα ότι πετάει τους εργολάβους έξω από τα νοσοκομεία επιχειρούσε στην ουσία να διατηρήσει τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενες υπό τη δική της σκέπη.

Στο αίτημα του σωματείου μας καθώς και του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων με διασφάλιση των μισθών και εργασιακών σχέσεων, η διοίκηση του Νοσοκομείου, με τη στήριξη της 7ης ΥΠΕ και της κυβέρνησης, απάντησε εν γνώση της με διάτρητες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παρά τις καταγγελίες μας ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων βρίσκονται στον αέρα, καθησύχαζε τους εργαζόμενους κατηγορώντας μας ως κινδυνολόγους.

Στην ίδια ρότα βρέθηκαν και κάποια συνδικαλιστικά παπαγαλάκια του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που έτρεξαν να υπερασπιστούν αυτή την κατάσταση ώς «καλύτερη της προηγούμενης», μιας κατάστασης που έφερε την καθημερινότητα που ζουν σήμερα οι εργαζόμενες στην καθαριότητα και τη σίτιση.

Οι συναδέλφισες στην καθαριότητα πρέπει να έχουν καλά στο μυαλό τους ότι όλες αυτές οι εξελίξεις εντάσσονται στην προσπάθεια της διοίκησης και της κυβέρνησης να ξεμπλέξει με αυτές και τις οικογένειες τους, να αξιοποιήσει στο μέλλον νέο, ευέλικτο , ανακυκλώσιμο προσωπικό με κουτσουρεμένους μισθούς και δικαιώματα.

Πρέπει να κλείσουν τα αυτά τους σε αυτούς που τους καθησυχάζουν για ακόμα μια φορά ότι θα παρθούν τα μέτρα για να υπογραφούν τα εντάλματα πληρωμών και θα λυθεί το πρόβλημα. Σε αυτούς που θα οδηγήσουν τον αγώνα τους σε υπουργικά γραφεία ή δικαστικές διαμάχες ενάντια στο νομοθέτη. Το εργατικό κίνημα έχει πλέον πείρα που οδηγούν αυτές οι πρακτικές.

Τώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα, ενότητα και αγώνας, αγώνας. Δεν φοβόμαστε ότι θα κουραστούν, αυτές που κρατούν τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα καθημερινά, αυτές που δουλεύουν σκυφτές από τα χαράματα ήρθε η ώρα να σηκωθούν, να δείξουν το δικό τους ανάστημα, μαζί με το σωματείο μας, τα επιχειρησιακά σας σωματεία, τα υπόλοιπα σωματεία του νομού.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου θα σταθεί πλάι τους για ακόμη μια φορά σε αυτό τον αγώνα, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους αλλά και για τα άμεσα προβλήματα που θα προκύψουν ή τα ζούν ήδη ως αποτέλεσμα της απληρωσίας, όπως το ρεύμα το νερό, τα δάνεια, ακόμα και τη σίτιση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Σαν πρώτα βήματα :

Καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στις στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει τα επιχειρησιακά σωματεία σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ σήμερα και αύριο.

Καλούμε να παραβρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ που έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Καλούμε να παραβρεθούν στην παράσταση – κινητοποίηση στη ΔΕΗ (Τσαλικάκι) την Τρίτη 6 Μάρτη στις 09:00 προκειμένου να απαιτήσουμε να μην κοπεί κανένα ρεύμα εργαζόμενης, για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτες σε αυτή την εργασιακή ομηρία.

Απαιτούμε τώρα :

• ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

• ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

• ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

• ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

• ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση